ANNONS

Visa inte upp din fula unge, då

/

Jag såg att en branschkollega fått taskiga kommentarer om sitt barn och tagit illa vid sig. Been there done that, tyvärr. Jag tycker det är så fruktansvärt lågt att ge sig på folks utseenden överhuvudtaget och att ge sig på små BARNS utseenden, nä då tänker jag att det är något fel i skallen på den som kommenterar. För egen del blir det papperskorg direkt på såna kommentarer och så försöker jag skaka av mig det fort som attan, det är bara dumheter så det får inte krypa in under huden. 

Om man tänker att någon man följer har en himla ful unge, vad kan man möjligen få ut av att meddela föräldern till barnet den saken? Vad ska man som förälder svara? Förlåt?
Tack för input, vi är medvetna om problemet och har planerat in plastikoperationer från det att hon växt klart, hon kommer bli en Barbie när vi är klara” eller ska man bara känna sig ledsen över att man har ett ”fult” barn? Ska man gömma barnet? Vad ska man göra annat än att ta in orden som sägs, hur ska man kunna agera på något sätt överhuvudtaget från den?

Det är ju dock något dom flesta inte gör, går på barns utseenden, i det stora hela. Dom flesta online håller sig ifrån sånt. Men det som nästan gör mig ännu mer fundersam är attityden folk har kring skuldfrågan eller vad man säga. Dom flesta är överens om att man inte ska kommentera barns utseende MEN att man får räkna med det om man väljer att lägga upp bilder på sitt barn. Man får skylla sig själv som förälder för att barnet blir utsatt. Men det känns ju så himla fel att säga att om man visar barnet får man acceptera att folk skriver kränkande saker om det.

Hur ska man kunna lära barn att vara snälla när till och med vuxna säger så dumt om barn och att det ska viftas bort med lite skuldbeläggning. Ska det gälla fler plan att den som blir utsatt ska skylla sig själv och anpassa sig?

Blev du mobbad? Kanske borde ändra din personlighet.

Blev du kallad tjock? Kanske ska gå ner i vikt då.

Blev du kallad ful? Kanske borde sminka dig mer.

Blev du rånad? Kanske inte ska gå runt med en iPhone i handen om du vill vara ifred.

Blev du slagen? Kanske bara borde gjort som han sa så slapp du misshandel.

Blev du våldtagen? Kanske du inte ska gå ensam ute då.

Nej, självklart ska skulden aldrig läggas på den blir utsatt. Man ska kunna leva sitt liv utan att bli utsatt för elakheter. Man ska aldrig känna ansvar för andras felaktiga agerande mot en. Jag vet att vi inte lever i ett perfekt samhälle där alla beter sig som man ska, det kommer dyka upp massor av stollar som gör eller säga konstiga saker. Men jag anser inte att man ska behöva anpassa sig av rädsla för dom. Och man ska absolut inte behöva skämmas för att man på något sätt får skylla sig själv för att skummisarna dyker upp. Alla får vi tänka dumma tankar i våra huvuden – men vi behöver verkligen inte meddela allt vi tänker på direkt till personerna ifråga. Det är inte ärligt, utan bara elakt. Om du nu ska sprida något, sprid kärlek ❤️


3A9A29F8-8FA3-49D4-81A2-F00E30D6C0D8

3
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00