ANNONS
Integritet på Tailsweep

Är det förföljelse?

/

Från och med nu på onsdag, den 1 december, införs covidpass för allmänna sammankomster och tillställningar med mer än 100 personer närvarande. Det har varit mycket känslor kring det, har jag märkt. Vad tycker ni? 

Jag har fått frågan om hur jag ställer mig till det hela och jag tycker det är rimligt och bra! Jag ställde mig gladeligen i kön för att vaccineras när det erbjöds mig och jag tycker det känns bra att man kan öppna upp för större sammankomster igen för alla som valt att ta vaccinet. Nu är det ju inget som påverkar mig eller mina närmsta då vi alla valt att ta vaccinet. Visst kan jag förstå att man som anti-vaccinare blir sur men jag tänker lite… skyll dig själv om du inte kan se den större bilden? Jag förstår verkligen inte hur vissa vill dra liknelser till andra världskriget och att man förföljer dom som inte vill vaccinera sig. Jag tycker det tänket är rent utsagt korkat och ett hån mot alla dom som blev utsatta för förföljelse på riktigt.

Vill du inte vaccinera dig av olika skäl? Ja då kan ju ingen tvinga dig till det. Men jag tycker faktiskt inte du kan räkna med att du ska få ta del av allt det offentliga har att erbjuda. Är ett bättre alternativ att offentliga sammankomster ska förbli begränsade och slutna för alla trots att majoriteten av oss väljer att ta vaccinet? Ska den stora massan leva med restriktioner som beror på att ett fåtal inte vill vara med framåt för en lösning? Du kan inte kalla det för förföljelse när du är högst välkommen att när du vill ta vaccinet och om du inte tar det kommer ingen göra dig något ont, du kommer även välkomnas till den offentliga sjukvården som kommer ta hand om dig om du blir sjuk i covid.

Men under tiden som du själv skanderar att ”jag vill INTE vara med i den offentliga lösningen” så kan du inte räkna med att få vara med på alla offentliga tillställningar heller. Om du av medicinska skäl inte ska vaccinera dig eller är under 18 år kommer du ju inte beröras av covidpasset, så det är ju verkligen bara dom som ja, faktiskt inte vill vaccinera sig som blir påverkade av det. Jag tycker det blir ett feltänk när man ser det som att det här är ett ”straff” för ovaccinerade snarare än ökad normalitet för majoriteten.

Visst kan jag förstå att det känns surt för individen, men jag tycker inte det är orimligt för samhället. Jag vill inte leva ett liv med hårda restriktioner och rädsla för ett skitvirus och därför valde jag att vaccinera mig, precis som typ 7 miljoner andra hittills i Sverige. Nej, vaccinet tar inte bort hela risken för smittspridning men det begränsar och mildrar. Jag ser det som en självklarhet att vaccinera mig, inte bara för min skull utan rent solidariskt. Om man då inte vill vara solidarisk med samhället, kanske man inte ska känna sig så kränkt över att inte få vara med på alla stora offentliga event i samhället just nu?

73

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00