ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vad betyder feminin och vad innebär feminin energi?

/

Att ha en stor blogg och instagram kommer med att kommenteras, det har varit oundvikligt. Jag lyfter ofta det negativa och det ifrågasättande för att det är lättare att skapa en dialog eller för att vidga perspektivet. Det positiva vinner såklart över det negativa och i helgen fick jag en kommentar på en story som jag inte kunde släppa i tankarna.

Du är så otroligt kvinnlig & feminin love it!”

En positiv kommentar och jag identifierar mig absolut som kvinna. Jag känner mig kvinnlig men jag har aldrig någonsin identifierat mig som feminin.

Paula: Hur tolkar du att vara feminin?

Hugo: Typ att man är fint klädd och nätt.

Paula: Ok😂.

01B55295-30D3-445E-813E-73900F6BAD17

Vad betyder feminin? Enligt Wikipedia:

Femininitet (lat. femininum, av femina kvinna), är en uppsättning attribut, beteenden och roller som i allmänhet förknippas med kvinnor. Femininitet består av både socialt definierade, kulturellt traderade och konstitutionella faktorer”.

Den googlingen blev jag inte mycket smartare av. Hur är man feminin? Vilka egenskaper är feminina?

Enligt överlevnadsguiden som beskriver feminin energi:

”Feminin energi är något som vi alla har oavsett könstillhörighet, men vi har olika mycket av det precis som med maskulin energi.

Feminin energi är perceptiv, den ser allt, uppfattar allt och känner allt.

Den feminina energin är expert på det som kallas multitasking, dvs att göra många saker samtidigt, och att omgående processa ny information, egenskaper som kräver att både höger och vänster hjärnhalva är aktiva samtidigt, alltid. Detta är både en styrka och en svaghet, en styrka för den kapacitet det medför men en svaghet för att sträckan till överbelastning blir kortare.

När den feminina energin upplever något vill den dela detta med andra, oavsett om det som händer är roligt, tråkigt, ett problem eller en seger så finns ett stort behov av att dela upplevelsen och att känna samhörighet, samförstånd och som en del av något.

Den feminina energin är vårdande och förstående och grundar sig i känslor och intuition, den handlar om att vara, i motsats till den maskulina energin som handlar om att göra. Den vill känna sig eftertraktad, åtrådd, uppskattad och högaktad, och den vill låta sig vinnas av den maskulina energin”.

F5495DFE-7F41-4CFB-9516-F93FA9D6B03D

Efter att ha läst detta identifierar jag mig som feminin. Jag har inslag av den feminina energin men jag kopplar även maskulin energi.

Jag (& Hugo) hade en förutfattad mening om hur man tolkar att vara feminin. Det handlar så mycket mer om hur vi ser ut. I mina googlingar hittade jag också den här listan och jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. ”Klä dig efter din kroppsform”. ”Självklart vill du inte ha uppmärksamhet genom att låta för mycket”. Alltså va?

Min energi kommer visserligen inifrån mitt inre och utifrån mina värderingar men jag skulle säga att den styrs efter dagsform. Beroende på hur jag mår ter sig min energi och det jag kan ge till mig själv och andra för dagen. Dock så tycker jag att det är intressant med energier och jag är tacksam gentemot dig som lämnade denna kommentar och fick mig att grotta ner mig i feminin och maskulin energi. Tack vare dig så identifierar jag mig numera även som feminin!

Någon mer som nu identifierar sig som feminin efter att ha läst denna text? Tryck på hjärtat om svaret är ja ♥️.

CFA5CFDD-F260-4554-B976-85412AA0F886
4

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00