ANNONS

Sömnparalys?

/

Nej men det sjukaste hände …

Det var fullmåne inatt och funderar på om den spelar mig ett spratt. Jag tror att jag hade en sömnparalys med betoning på tror. Jag har aldrig någonsin upplevt det jag upplevde inatt och obehaget sitter kvar av fler än bara en incident.

Mitt första minne är att det är ett främmande ljud i min dröm. Ett ljud jag inte kan lokalisera men jag uppfattar att ljudet är med ett tag innan jag vaknar och inser att det är ett alarm från barnens iPad. Jag vet nu vart ljudet kommer ifrån men jag kan inte agera. Jag kan inte röra mig, jag kan inte sätta mig upp och jag kan inte göra ifrån mig ljud. Jag bara ligger där i sängen med panik för att jag känner mig förlamad och att ljudet av alarmet ska väcka barnen. Det kändes som en evighet innan jag fick kommandot och faktiskt kunde resa mig upp och gå och stänga av alarmet. Och som att den upplevelsen inte var nog…

När jag står med paddan i handen ser jag att något glimmar i periferin. När jag tittar ut genom fönstret möts jag av två lysande ögon!

Alltså jag är så skakig efter natten och känner mig nästan bakfull efter alla fasansfulla känslor och upplevelser. De lysande ögonen tillhörde ett rådjur som stod på vår baksida. Belysningen var på så jag kunde fort urskilja att det var ett djur men jag var inte stabil i vår ögonkontakt.  Jag blev livrädd och hade svårt att komma till ro efter det.

Men det värsta med nattens upplevelser var ändå den där känslan av att vara förlamad. Det var obehagligt att ett främmande ljud letade sig in i min dröm men det var fruktansvärt att känna att man är vaken och medveten men inte kan röra sig.

Jag har aldrig haft en sömnparalys och vet inte alls mycket om det men tänkte att jag ska googla idag för att läsa mer.

Har du haft sömnparalys? Låter det som hände mig bekant? Och ni med mer erfarenheter, låter detta som en sömnparalys?

94485D18-5E63-4A33-BD7D-A3BBD7E682E0

//& där var det slut med läskiga serier, filmer och poddar på ett tag.

22
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00