ANNONS

21 tips på serier just nu

/

Alltså jag ÄLSKAR er som alltid tipsar om en så himla massa bra tillbaks! Igår delade jag på stories att min serie tagit slut. Fem bra serier som jag har sett på senaste:

2979D1A1-8D5A-4FC2-8595-462AF039CF67

& nu mina underbaringar, nu har vi att göra fram tills typ nästa sommar om vi ska hinna plöja igenom dessa serier. Här kommer era 21 stycken serietips just nu!

DEG

Den här serien var det mest tips om och den som jag kommer att börja titta på. Finns på SVT.

Malous perfekta liv är på väg mot katastrof och hon jagas av kronofogden. När allt ser som mörkast ut hittar hon en nedgrävd väska med 47 miljoner kronor. Samtidigt är Liana jagad av ett kriminellt gäng och försöker desperat hitta sin ex-pojkväns gömda rånbyte. Malous och Lianas vägar korsas på ett bageri när de 47 miljonerna ska tvättas rena”.

419C6193-4C65-403C-A9B6-435F76B24E6E

Kastanjemannen

Ert näst mest serietips. Även den här tycker jag lät sjukt spännande och läste att den danska serien har fått fina omdömen. Går på Netflix.

En 37-årig kvinna hittas mördad och lemlästad vid en lekplats i västra Köpenhamn. På brottsplatsen påträffar polisen en liten figur av kastanjekärnor, samma slags figur som noterats vid en annan brottsplats några decennier tidigare”.

2D0CA77C-14D6-4AD1-A331-284F1BDF391D

Maid

Även denna serie från Netflix tipsade många om. Jag kommer att se dessa tre serier just i den här ordningen.

Maid” slår effektivt och gripande hål på myten om hur det ska gå att kunna arbeta sig ut ur fattigdom, om man bara arbetar hårt nog. Särskilt om du försöker ta dig ut ur ett våldsamt förhållande tillsammans med din 2-åriga dotter”.

6DEAABC4-498D-4C23-9108-3B1AA099F362

Yellowstone

Följ med till en värld fylld av korrupta politiker, giriga markägare, förgiftade vattenreservoarer och olösta mord. I detta moderna westerndrama skildras familjen Duttons hårda kamp för att försvara sin älskade ranch i Yellowstone, Montana, från ständigt attackerande grannar. I huvudrollen som familjens överhuvud John syns den Oscarbelönade skådespelaren Kevin Costner”.

Går på Cmore.

AD049EC3-6FEB-46F2-A5BA-7EF430965DC7

Atypical

När en tonåring med autism bestämmer sig för att skaffa flickvän blir hans familj tvungna att inse att han håller på att växa upp”. Flera skrev att den här serien från Netflix var mysig.

2290F4A7-C986-43EB-9D2F-709B811976D9

Mr Death

Handlingen kretsar kring den amerikanske neurokirurgen och forskaren Christopher Duntsch, som i verkligheten anklagades och åtalades för att ha skadat och lemlästat 33 av de totalt 38 personer han hann operera — under två års tid på en rad olika sjukhus.

Ett faktum som tycks ofattbart och omöjligt, för hur skulle någon som gör allvarliga fel under operation efter operation kunna fortsätta arbeta utan att någon stoppar honom?”.

Serien utspelar sig från en verklig händelse😳.

643A1ACC-E843-4F35-AEFF-A90F79EB3A5B

Två systrar

Alicia lever ett lyxigt liv i övre medelklassen på Östermalm och ser ut att ha det perfekta livet, men under ytan krackelerar fasaden och kärleksrelationen. Vanessa gör kometkarriär i TV-branschen, men hamnar lätt i ett destruktivt beteende i Stockholms nattliv och har en tendens att välja helt fel killar. Samtidigt kämpar hon för att värna om sin lillasyster där vad som avses vara ansvar och omtanke lätt misstolkas”.

Hannah Widells och Amanda Schulmans drama på Viaplay.

1290DBCB-9F19-42AA-9B22-572C924D7935

You

bokhandlaren Joe träffar den aspirerande författaren Guinevere Beck. Joe fastnar direkt för Beck, men det som först verkar vara en oskyldig och charmig förälskelse går snabbt över till besatthet. Med hjälp av internet och sociala medier börjar han göra allt för att komma nära henne ochröjer tyst och metodiskt bort varje hinder och person i vägen”.

Den här har jag sett och den är sinnessjuk!!!!

458B012C-885B-4E5B-B662-9E0E29D57E9A

Bates motel

Skräckserien Bates Motel utspelar sig i modern tid och är en uppföljare till Hitchcock-filmen Psycho. I serien får man följa den mörka bakgrundshistorien och se hur djupt invecklad Normans relation är till sin mamma och hur hon hjälpte till att skapa den mest kända seriemördaren av dem alla”.

Seeeeluuuta vad läskig bild! Finns på SVT.

7AC175A4-FAA0-477B-AA2F-560561EBA308

Förhöret

Polisutredaren Björn hittar sin dotter död på bårhuset, inkommen som en oidentifierad ung kvinna och hans nästa fall att utreda. När han inser att det är sin egen dotter som ligger där framför honom och att dödsorsaken påstås vara självmord, inleds det första av en lång rad mer eller mindre brutala förhör.

Björn plockas givetvis direkt bort som utredare från fallet, men han har redan bestämt sig för att göra vad som än krävs för att nå fram till ”sanningen” bakom dotterns död. Obducenten tvingas med andra ord stå till svars för sitt påstående om att det kan röra sig om självmord, och varje avsnitt leder oss fram till en ny karaktär med någon form av inblick i dotterns sista tid i livet”.

Den här lät hur spännande som helst, det är blir min ”serie att titta på nummer fyra”. Finns på Viaplay.

362FB3BC-2E01-44BF-B0E2-96312753E481

The good doctor

Kan en person som saknar förmågan att relatera till människor faktiskt rädda liv? En ung kirurg med svårigheter att kommunicera läker oron hos sina patienter genom sin smått övernaturliga kunskap”.

Många skrev att den här bjuder på många skratt.

1FDCCDD3-9185-4922-860A-8104BC4731D3

The serpent

The Serpent är historien om Charles Sobhraj en seriemördare som nog inte många vet av att han existerar. Trots att han inte är lika omtalad som Ted Bundy och liknande är han lika mordgalen som dem och sägs ha dödat upp till 24 personer i sydöstra Asien. Detta för att lura av intet ont anande människor på deras pengar och ägodelar”.

Aldrig hört talas om Charles Sobhraj!

88E3A1BA-84B7-48E9-A940-A1FE637CF847

Det som göms i snö

Kriminalkommissarie Peter Wendels ambition att göra sin nya Kalla Fall-enhet till en supergrupp grusas när en okänd mördare lämnar ett meddelande till polisen. Där påstås att landets mest kända seriemördare i själva verket är mytoman. För att ta reda på sanningen tvingas Peter hasta ihop en Kalla Fall-enhet bestående av stockholmspolisens tillgängliga bottenskrap. Mot sig får de den mäktiga

grupp människor som en gång fick den berömda seriemördaren dömd”.

0315E245-8649-4D3E-B437-5EB49978C696

Flight attendant

En berättelse om hur ett helt liv kan förändras över en natt. Flygvärdinnan Cassandra Bowden vaknar bakfull på sitt hotellrum i Bangkok med en död kropp liggande intill sig – och ingen aning om vad som har hänt”.

8F0DB3E5-4E83-4228-B14B-0D760D16F4B9

Lock and Key

Efter mordet på deras pappa flyttar tre syskon och deras mamma till pappans släktgård, där de upptäcker magiska nycklar som låser upp krafter och hemligheter”.

5CC296C7-B834-4AC3-909C-1AFC8A4FE449

-Good girls

Tre mammor planerar en kupp mot en kola mataffär för att undlfy ruinens brant och bli självständiga – tillsammans”.

D3CB4A05-8D77-4D85-9C20-2B3789F511F6

Lupin

Följ med huvudkaraktären Assane Diop som spelas av Omar Sy, som bland annat känns igen från filmen En oväntad vänskap. Som barn lever Assane tillsammans med sin ensamstående pappa, som arbetar åt den rika överklassfamiljen Pellegrini. En dag anklagas fadern för att ha stulit ett dyrbart pärlhalsband. Händelsen vänder uppochner på tillvaron för både honom och Assane,och familjen splittras.

En dag finner Assane en bok som pappan tillägnat honom. En bok om gentlemannatjuven Arséne Lupin som är en fiktiv karaktär framtagen av den franska novellförfattaren Maurice Leblanc år 1905.

25 år senare dyker det försvunna pärlhalsbandet plötsligt upp igen. Styrd av längtan efter att hämnas sin far och inspirerad av Arséne Lupin, planerar Assane en kupp”.

Älskar, älskar älskar Lupin!

3FF38030-01C8-4D32-A19E-60C9B24455A9

White collar

För att lösa de svåraste brotten måste man anlita den smartaste brottslingen. Svindlaren Neil Caffery och FBI-agenten Peter Burke inleder ett oväntat samarbete där Caffery går med på att dela med sig av sin expertis i utbyte mot frihet”.

Jag var kär i Caffery medan vi tittade på White Collar.

14C30CBC-CDE9-4263-8480-8C3468E3CB1F

Threesome

David och Siri är ett ungt svenskt par bosatta i London. De har varit tillsammans sedan sista året på gymnasiet och, burna av den stora kärlekens övertygelse, har de trotsat normen och tidigt startat ett liv ihop. Deras kärlek är självklar, stark och oslagbar.

Men under en blöt utekväll träffar de Camille, en fransk konststudent, och på en efterfest uppstår en flörtig lek där gränserna successivt upplöses. Där och då känns det spännande och fullständigt oproblematiskt, och ingen av dom anar vidden av konsekvenserna det ska komma att innebära”.

Ooooh älskar ungdomsserier! Finns på Viaplay

😍

972BC273-8899-476E-9193-7FDFD1150E86

Why woman kill

Vi följer tre kvinnor som lever i tre olika decennier och som alla är besvikna på sina äktenskap”. Tydligen samma regissör som gjorde Desperate housewives!

Finns på Cmore. 

14BA164D-0069-44A7-952C-3EC88F495A48

Matthias Clamer

Midnight mass

På den lilla ön Crocket Island har de en tid varit utan sin gamle präst Monsignor Pruitt, som är iväg på pilgrimsfärd till det heliga landet. En dag, helt utan förvarning, står en helt ny präst i predikstolen. Det är en ung man vid namn Father Paul som utger sig för att vara ersättare åt Monsignor Pruitt som blivit akut sjuk på sin resa och nu återhämtar sig från detta på fastlandet.

Father Paul försäkrar hela tiden sin församling om att hans närvaro bara är tillfällig och att de snart ska få återse sin gamle präst, men tiden går och det verkar mer och mer som att han är där för att stanna. Trots mystiken kring honom, eller kanske tack vare, så ökar hans dagliga mässor i popularitet för var dag som går.

Mystiken höjs ytterligare ett snäpp när Father Paul meddelar att hans mässor inte längre kan ska hållas på morgonen, utan flyttas till midnatt”.

07A44559-D0EF-46C3-8EFA-E3CFAEEF0F77

Det var era 21 stycken serietips just nu. Puss!

12

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00