ANNONS

Separationsseptember

/

Jag har läst att det statistiskt sätt är flest skilsmässoansökningar i september, att efter semestern är det många som vill kasta in handduken och säga tack å adjö till relationen. Jag har tänkt (och läst) att det beror mycket på just hur man umgås under semestern och att man nöter på varandra mer… men kanske är det snarare för att vardagen gör sig påmind i september och att man tappar bort varandra?

För oss är det en ordentlig skillnad på livet nu och i sommar. Vi har växlat över i höst och nu är det skola, fritidsaktiviteter och jobb som körs parallellt och tar upp majoriteten av tiden. Det berömda vardagspusslet har gjort entre igen för säsongen! Som jag skrivit tidigare tror jag man måste acceptera att relationen inte alltid är prio i livet samtidigt som man måste prioritera relationen. För mig, eller oss, innebär det just nu att tiden inte finns i överflöd för mig och huggormen. Han har ett packat schema med Clean som innebär en hel del kvällar och helger borta från familjen – det brukar alltid bli lite kommentarer om att Hugo är borta mycket och att det är synd om mig som får vara ensam med barnen så mycket. På sidan av det har barnen aktiviteter vi tycker är viktiga att prioritera så det blir mycket uppdelningar där också för att hinna med allt. Det är helt enkelt en period framöver vi får acceptera att vissa dagar blir det kanske bara en snabb puss i dörren när vi växlar av. Men det innebär såklart inte att vi ska vara helt likgiltiga inför relationen. Man får sno åt sig tid där det finns helt enkelt. Här är mina guldkorn för att underhålla relationen under stressiga perioder.

Morgonpromenaden


Barnen ska till skolan så den ”uppgiften” ligger alltid på bordet.

Där försöker vi ofta hugga tid genom att köra lämningen gemensamt med en inplanerad promenad om vi inte har tidiga möten. På vägen till skolan umgås vi som familj och peppar igång inför dagen och vändan hem tar jag och Hugo en extra sväng där vi kan bolla scheman, lägga upp planering, snickesnacka om allt möjligt och kanske till och med hålla handen en stund och bara vara. Det blir en fin incheckning av dagen innan man far iväg åt olika håll.

45942CE3-8D73-4469-9A49-0E84A57356FF

Lyxpausen i vardagen 
Vi har lyxens lyx i att ibland bli inbjudna på event. Dom flesta tackar vi nej till av tidsskäl eller intresseskäl men då och då händer det att det är exempelvis en seriepremiär som vi vill se och att vi faktiskt har en liten lucka en torsdagskväll. Tack å lov för barnvakt och att få dra på sig klackar och läppstift och köra några mysiga timmar för sig själva mitt i veckan emellanåt.

Processed with VSCO with fp1 preset

Copyright 2021. All rights reserved.

Familjeträning…
Vi är en aktiv familj som prioriterar rörelse. Istället för att alltid ha olika träningstillfällen har vi nu hittat lite former där vi kan beta av träningen och umgås samtidigt. När Molly hade fotbollsträning kunde jag och Hugo träna samtidigt och Leo underhöll sig själv med plattan. Det blev som en miniträningsdejt för mig och Hugo samtidigt som vi inte missade tid med kidsen. 

…och träningsdejten
Likaså är det en fullträff när vi kan få in ett svettigt träningspass tillsammans under en vardag på lunchen. Då behöver vi inte ha en tanke på barnen och kan kötta loss och hejja på varandra. Det är tacksamt att beta av kvalitetstid ihop med ”nödvändigheter” som träningen är för oss och att dessutom ha riktigt kul ihop som ett gemensamt intresse. Sen kunna high fivea ett bra pass och köra vidare med dagens göromål.

Lunchdejten
Kvalitetstid eller dejtkvällar måste ju inte vara just kvällstid. Det går ju faktiskt att få in en timme ren kvalitet under lunchen någon gång ibland! Unna sig en finare lunch och mötas mitt i dagens virrvarr, få sno åt sig en smula av ens person när det är mitt uppe i arbetsdagen med allt vad det innebär. Man blir ju också löjligt glad av att äta ”middagslyxigt” till lunch!

Planera framåt 


Något som verkligen underlättar köriga tider enligt mig är att ha ett mål framför sig att jobba mot. Att sikta in sig på något trevligt som komma skall. Nu har vi exempelvis bokat resan till Maldiverna och det kan göra mig helt pirrig av förväntan att tänka att vi under sportlovet kommer befinna oss på drömresmålet tillsammans. Jag ser fram emot härliga familjekvällar, roliga kompisdagar och kanske några romantiska stunder på tu man hand. När det är grått och slaskigt och Hugo är iväg någonstans kan jag tacksamt drömma mig bort…

Jag är tacksam över att vi ändå är rätt flexibla i vår vardag att vi kan trycka in lite oss-tid när det är hektiskt. Med andra jobb kanske det inte vore möjligt på samma sätt. Men utöver punkterna ovan är jag också himla glad i när vi kan mötas i sängen framför projektorn, ligga bredvid varandra och slå på en ny serie som Hugo garanterat kommer missa 65% av för att han somnar efter 5 min medans jag tittar vidare. Det är ändå där vi är som mest hemma, med barnen sovande i rummen intill och klockan ställd i gryningen. Det är mitt i livet och underbart på sitt sätt.

CF18C60B-F4BE-441F-8CF7-E686A30B6411
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00