Varm proteinrik kikärtssallad

Det har blivit lite av en tradition att äta vegetariskt på onsdagar. Det är min och Mikaelas arbetsdag och hon är vegetarian.

Igår gjorde vi en varm kikärtssallad…

& den vart ljuvlig! Kikärtor är faktiskt ett väldigt proteinrikt livsmedel så tips, tips, tips till dig som också vill käka mer grönt. 

För fyra portioner behöver du:

Bulgur

Grönsaksbuljong

2 paprikor

4 tomater

2 rödlök

100 gram spenat

1 vitlöksklyfta

Bladpersilja

2 paket kikärtor

2 paket halloumi

1 förpackning gräddfil

Salt

Peppar

Olja

Gör såhär:

Koka bulgurn efter anvisningar och ställ åt sidan. Sätt på ugnen på 220 grader. Tärna paprika & tomat och skölj kikärtorna. Placera allt på en plåt med och krydda med valfria kryddor, olivolja, salt och peppar. Baka i ugnen i ca 15 minuter.

Skiva rödlöken tunt och stek på medelhög värme i stekpannan i fem minuter. Krydda med en nypa socker och salt och ställ löken åt sidan. Skär halloumin och stek även den i stekpannan i 2-3 minuter per sida.

Dressing:

Finhacka persiljan och pressa vitlöksklyftan. Blanda allt med gräddfil och smaka av med salt och peppar.

Till sist:

Blanda bakade grönsaker, spenat med bulgur . Servera kikärtssalladen i djupa skålar och toppa med halloumi, stekt lök och dressing 😋😋😋. 


0
27

Torsdagsstatus

Godmorgon torsdag!

Dagen startade lite extra tidigt för att få ihop dagen. Fick dock ett mysigt avslut igår, jag och Hugo tittade på en dokumentär om en formel 1 förare.

Älskar verkligen vår ”bio”

Jag, Meley och Michan har möte på vårt nya kontor nu på morgonen. Vi tar över kontraktet 1a oktober och ska gå igenom hur vi ska inreda/fixa det. Meley är dock experten så jag vet att det kommer bli sådär fint och behagligt som vi önskar.

Hur jag rensar stickigt ogräs: 

Igår rensade jag ogräs, ni vet sånt som har taggar och sticks. Jag orkade verkligen inte gå in i Boden och leta efter handskar så rensade alá Pulkan style😂.


Jag är inte den som njuter av trädgårdsarbete. Jag är inte den som skulle plantera en vacker rabatt. Jag saknar kunskap och intresse och håller mig till snittblommor. Att bo i hus är något jag absolut gör för barnens barndoms skull. Sen, i nästa etapp vill jag bo i stor lägenhet i stan. Den ska ha gästrum så att barnen kan sova över när dom vill (kanske till och med tillsammans med deras familjer♥️).

Kommer du vilja att bo kvar i huset när barnen flyttat ut? 

Längtar tills: 

Om två veckor ska vi vara hundvakt åt lilla Nacho.Nachos husse är en vän till oss och ni skulle ha sett Leonores reaktion när jag berättade detta imorse. Hon vart överlycklig och gjorde ett kryss i kalendern den dagen som Nacho kommer. Om ens största önskan i livet är en egen hund är det klokt att låna. Nu har vi redan hundvana i och med att mamma har två hundar men nu har vi snart Nacho en hel långhelg.

Idag

: Ska gumman bland annat unna sig en ansiktsbehandling.

Jag ska göra en Microneedling och efter den behandlingen blir jag alltid så glowig, perfekt såhär nära inpå helgen. Här på bloggen kommer jag att publicera ett supergott recept och era svar på ”Berätta att du blivit äldre utan att skriva att du har blivit äldre”. Skrattat så mycket och igenkänningen är stor 🙈👵🏼.


0
40

Fusket ALLA influencers gör?

Jag fick se ett inlägg hos Bloggbevakning som fick mig att skratta till lite – det var på temat vilka influencers som skriver frågor till sig själv på instastory och sen använder adlinks för att få klick. Som ni säkert vet så innebär en adlink att den som lägger upp den får en liten peng för varje person som klickar sig fram till produkten. Så, med handen på hjärtat, skickar jag frågor till mig själv för att sen kunna göra adlinks på temat?

Helt ärligt så… NEJ! Kan man svara på sina egna frågor eller har man ett ”spökkonto” man använder för detta? Kanske jag gått miste om hur mycket cash som helst genom att inte använda den här funktionen 😂😂😂

Skämt åsido så använder jag mig ju såklart av adlinks emellanåt. MEN det är också så att folk frågar vart ett plagg är ifrån nästan jämnt så fort det synts på SoMe. Oavsett om det är ett par nya brallor eller gamla favvojeans så kommer det snabbt frågor om vart jag köpt dom. Jag tror nog dom flesta skulle bli förvånade av att kika in i DMs och se hur många som frågar exakt samma fråga varje dag.

Missförstå mig inte nu, jag tycker inte det är något negativt att folk frågar såklart. Jag ser det som att det är ju en del i jobbet att folk ska bli intresserade av vad jag visar upp och bli inspirerade och då måste man ju få fråga såklart. Ibland svarar jag direkt i DM och ibland fångar jag upp något som blivit en riktig frågebomb om kör som adlink-tips. Om 37 stycken har frågat vart en specifik jacka är ifrån tycker jag det känns smidigt och smart att köra en svep up med adlink, det är ju en win win för alla parter? Frågeställaren får svar + veta hur mkt den kostar och kan beställa direkt om hen vill. Jag får en liten summa för att jag slussar potentiella köpare till butiken och butiken får större sannolikhet till köp när frågeställaren blir slussad direkt till butiken istället för att jag bara svarar ex ”hm”. Jag förstår faktiskt inte varför vissa stör sig på adlinks – den som klickar behöver ju fortfarande inte betala eller göra något köp men influencern får betalt för det som faktiskt är hens jobb. Tycker det känns ganska rimligt?Sen känns det ju såklart fånigt om man sitter och skriver väldigt direkt frågor till sig själv för att sen svara på med en svep up, då känns det som att man fejkar sitt engagemang men jag tänker också att det borde synas ut mot kunden sen också? Om man inte får frågorna på riktigt är det säkert inte så många som sveper upp när ”bästa XX” länkas till. Jag såg att någon kommenterade om att det är tröttsamt när man ser något plagg i flödet och frågar om vart det är ifrån och det sen kommer ett reklamsamarbete där det plagget finns med men där håller jag inte heller med.

Jag tycker snarare det är positivt och en ”äkthetsstämpel” på att det är ett plagg man verkligen gillar när man använder det även utanför samarbetet. Ibland har jag samarbeten med långa korrtider för inläggen men jag gillar verkligen verkligen plaggen och vill ha dom på mig, då ser jag inte det som negativt att jag har det på mig innan samarbetet publiceras.

Tror ni det fulas mycket med frågestunder på IG och att ”fejka” engagemanget där med egna frågor? Och stör ni er på adlinks överlag eller tycker ni det känns fine sålänge det märks ut tydligt att det är just en adlink? 

2
38