ANNONS

Om jag hade blivit ekonomiskt oberoende så hade jag…

/

Igår när jag och Hugo låg i soffan på kvällen började vi prata om vad vi hade gjort om vi hade blivit ekonomiskt oberoende. Om man t.ex. hade vunnit eller ärvt en förmögenhet. Här kommer åtta punkter:

Gjort en plan

Jag/vi hade gjort en ekonomisk plan. Tagit hjälp av banken för att förvalta pengarna och placerat dem väl. Tagit fram ett rimligt förhållningssätt till att kunna fortsätta att leva.

Gett tillbaka

Jag/vi hade gett tillbaka till våra familjer. Gett dom det som dom gett oss under hela våra livstider.

Hjälpt våra barn in i vuxenlivet

Med bostäder och körkort. Ge dom en putt in i vuxenlivet sedan hade dom själva bestämma hur dom vill leva/vad dom vill göra.

Investerat

Knackat dörr

Knackat på dörren till vårt drömhus här i Älvsjö. Frågat vad dom vill ha för att sälja huset till oss.

Anlitat hjälp

Jag hade 100% outsorcat sånt som jag tycker är tråkigt. Jag hade mer än gärna haft hjälp med att hålla tomten tipp topp, under årets alla årstider. Heeeeeddååå kratta löv!

Unnat familjen en drömresa

Det finns många platser på denna jord som jag hade velat uppleva tillsammans med min familj.

Fortsätta att arbeta fast med passion som drivkraft

Jag tror att man hade blivit galen om man slutade att arbeta. Skillnaden hade väl varit att man skulle kunna ägna sig åt något man är passionerad kring för att man redan hade haft tryggheten.

Det var åtta punkter som jag kom på när jag lekte med tanken. Även om levnadssituationen hade blivit annorlunda så hade det inte rubbat ens värderingar. Det som är viktigt nu kommer alltid att vara viktig. Jag hade aldrig velat ha personal som gör sånt som jag själv kan göra exempelvis. Visserligen hade det varit supersoft med en t.ex. en kock men jag hade saknat att laga mat själv. Vad hade du gjort om du och din familj vart ekonomiskt oberoende?

0B0ED2DC-9D23-433E-ABDC-18FC18B8DCED
15

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00