ANNONS

Chill med pedofiler?

/

För ett par veckor sedan såg en diskussion om sommarbilder på nakna barn där Bingo hamnat i blåsväder. Jag tycker inlägget kändes lite väl… hmm vinklat som Bingo skulle vara ”chill” med pedofiler? För att han skrev att han inte bryr sig om bilder på barnen hamnar i någon dator hos någon skummis i Tyskland typ utan att det är viktigare att fokusera på att barn inte ska bli utsatta i verkligheten.

Jag tycker det är fel att genom det säga att man är chill med pedofili för jag förstår vad Bingo menar och tänker lite liknande. Visserligen lägger jag inte upp bilder på barnen helt nakna där man ser rumpa och liknande men jag har fått kommentarer om att jag borde tänka på alla pedofiler när en bild på ett barn utan tröja dykt upp. Alltså där en barntorso syns, inga könsdelar eller liknande. Och jag tycker det blir skavigt på något vis att man ska vara så rädd för att eventuella pedofiler som kanske ser lite hud på ens barn blir kåta att man ska liksom gömma undan barnen. För pedofiler kan ju finnas vart som helst och så länge dom bara har fantasier, vad gör det för skada?

Missförstå mig inte nu – det finns absolut ingen del som tycker det är chill med pedofili. Barn ska aldrig aldrig aldrig behöva bli utsatta för någon form av olämpligt närmande från en vuxen (eller för all del från andra barn/äldre barn). Det finns aldrig något som gör det minsta lilla okej eller förmildrat. Självklart skulle jag inte se det som något kul eller bra om jag fick veta att någon tog på sig själv till bilder av mina barn. Jag skulle tycka det var ett väldigt äckligt beteende. Men samtidigt så ser jag inte det som att mina barn har blivit utsatta för något hemskt, för dom skulle ju inte ens vara medvetna om det.

Att tända på barn är sjukt, det är störning i huvudet och inget normalt beteende. Vad jag fått lära mig utifrån tidigare diskussioner kring pedofiler och barn som blir utsatta för sexuella övergrepp är dock att pedofil inte behöver vara = att begå övergrepp. Och att det inte alltid är pedofiler som begår övergrepp på barn (det kan ex. vara andra barn som utsätter barn för övergrepp eller så är förgriparen i själva verket sadist och likgiltig till att det är just barnkroppar). Självklart ska vi se till att våra barn är trygga och inte kan bli utsatta för något fysiskt men ska vi begränsa dom och anpassa oss efter ett fåtal individer som är pedofiler så till den grad att dom inte kan göra något ”psykiskt” i deras egna skalle? För mig känns det fel…Det finns ingeting sexuellt med en naken barnrumpa för den absoluta majoriteten av alla människor. Om man tittar på Astrid Lindgrenfilmer som Madicken får man se barna springa runt nakna i sommargräset. Det finns inget porrigt eller utmanande i det. Barn borde verkligen få vara barn och vara obrydda i sin nakenhet, för den har ju verkligen noll med sex att göra. En pedofil kan lika gärna sitta på stranden och titta på barn som att scrolla på nätet, jag tycker inte barn ska behöva vara fullt påklädda på stranden heller för att inte ”trigga” någon med en störning. Precis som en tjej inte ska behöva klä på sig mer för att inte bli våldtagen eller att man får skylla sig själv om man blir rånad för att man har en dyr klocka. Jag tycker såklart det är äckligt och fel men känner inte att det är någon panik om någon människa skulle fantisera om mina barn, så länge mina barn aldrig aldrig aldrig blir utsatta för något.

Och där ser jag det som min roll som förälder att säkerställa att mina barn är i trygga miljöer och att dom alltid känner en trygghet i att kunna berätta vad som sker runtomkring dom (även gällande kompisar också liknande). Det är där jag känner att jag lägger min energi, inte på att minimera eventuella intryck för en person vars tankar jag inte kan styra. Låt barnen vara barn!

Hur tänker ni?

Img 2978.jpg
10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00