ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sommarlovets budord

/

Du ska icke servera varm lunchVarm lunch hemma på sommaren? Nehedu sånt håller vi inte på med. På sin höjd en kokt korv med bröd kanske som inte gör att man får en hel massa lunchdisk… nej på sommaren tycker jag man gör rätt i att köra frukost x 2 och så middag. Fil och flingor eller mackor till lunch räcker gott och väl! 

MLmedia_chiagröt-3420

Du skall varva ner 
Jag tror vi alla har haft ett kämpigt år på olika plan och när du väl går in i semestermode – unna dig att faktiskt varva ner. Du behöver inte ha ett fullpackat schema och carpa varenda dag. Unna dig att skrota runt hemma och dutta med lite det ena och andra.

Du ska icke försumma dig själv

Sommarlov = konstant roddande med familjen. Om det är något jag märkt via sociala medier och snacket runt omkring mig är det att sommarlovet är en tid då främst mammor slår Knut på sig själva för att alla ska ha det bra och själva känner sig helt slutkörda i augusti.

Nu när barnen är äldre känns det lättare än när dom var pyttisar men jag vill starkt puffa för att du ska ge dig själv tid varje dag. En stund där du gör det DU vill och mår bra av. Kanske är det en löptur, kanske att få ligga i soffan och läsa en bok.

Du skall njuta av glass i stora lassI vanliga fall är vi ganska restriktiva med gotte under veckorna men på sommarlovet är devisen nästan ”en glass om dagen är bra för magen” 😂 Dom här supervarma dagarna är isglass ett bra knep för att få i småbarnen vätska – jag har läst tips på att man kan göra glass av vätskeersättning!

Du skall sänka förväntningarna på dig själv 
Var tanken att du skulle läsa 10 böcker, renovera köket samtidigt som du skulle baka allt fikabröd själv, göra fantastiska picknickkorgar till alla strandutflykterna med barnen och en miljon andra saker? Sen står du där med ett halvsmuligt paket bravo-kex i strandpåsen och låter barnen gå och köpa glass istället vid badet. Och boken ligger bara och blir skrynklig och blöt i strandväskan. Se det inte som misslyckanden utan s ä n k kraven och föreställningarna om vad sommaren ska vara.

Du skall icke se världen genom sociala medie-filtret 

Du skall förbanna sand 


Klassiker varje sommar, tanken på att ligga på stranden en hel dag känns lockande. Men så är det ju det där med att på stranden finns…sand. Och alla som har varit på stranden med barn vet att det tar ungefär 3 sekunder så finns sanden överallt. På filten, på handdukarna, i solkrämsflaskans kork, på glassen, i väskan, i barnens hår ja överallt. Det är bara att förbanna sanden och sen acceptera den, den kommer följa med er hela vägen hem så lika bra att vänja sig.

48C85693-CC8C-4FD6-A527-69FF9BA71347

Du skall se tjusningen i det lilla
En kvällspromenad som är varm och skön fast du bara har shorts på dig, en stund där barnen inte bråkar utan leker snällt med varandra, ett glas vin på en uteservering, att sitta i soffan och se en film tillsammans mitt i veckan, att låta barnen vakna av sig själva och inte stressa på morgonen, att inte ha bråttom någonstans… det är lätt att känna press på allt som ska eller borde vara men egentligen borde vi alla bara stanna upp och känna in det fina i dom små stunderna!

Du skall längta till augusti 
Samma visa varje år – åh nu ska vi njuta av att vara tillsammans! Så härligt vi har det! Spola framåt någon vecka och tankarna på vardagens härliga rutiner känns som en dröm. Åh augusti och skolstart, snart ses vi!

3

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00