Tisdagsstatus

Godmorgon tisdag!

Mitt försök att leva i nuet går lite sisådär. Eller jag lever absolut i nuet men det känns som att mitt nu finns i flera olika dimensioner. Jag känner mig stressad och otillräcklig på en och samma gång och helst av allt skulle jag typ vilja åka ut i skogen för att få skrika högt.

Egentligen är det ingenting som tynger mig samtidigt som att allt känns tungt. Att sommaren är här gör det tungt. Rutiner suddas ut samtidigt som jag befinner mig i en arbetsvecka med massor arbetsrelaterat på min to do. Jag kan känna att jag inte heller riktigt orkar fånga sommarens alla härliga dagar och tillfällen. Att så fort det blir sommar blir det plötsligt en himla massa att dona och fixa med och att den där romantiska bilden av att ligga i en hängmatta och läsa en hel dag inte stämmer.  Iallafall inte just nu, j

ust nu tvättar, viker och packar vi på en och samma gång vilket gör att varje hörn på nedervåningen är en liten station.

Hugo: Vad gör du?

Paula: Jag packar.

Hugo: Varför är det en massa stationer med bara lite grejer överallt?

Paula: Jag förpackar, var snäll att hämta ner våra resväskor.

Hugo: Men det kan väl du göra själv?

Hugo såg på min blick att det inte var läge. Senare kunde jag förklara att jag känner mig stressad vilket gör mig till en otrevligare person.


Även jag kan drabbas av sommarångest när jag ser hur härligt alla andra har det, när familjer är ute på mysig picknick med hemmalagat ALLT. Själv fick jag inte ens till en middag igår. Vi fastnade i parken så det fick bli hämtmat påvägen hem vilket visserligen bara var mysigt men ni fattar poängen.

Ville egentligen med den här morgonuppdateringen komma med en friendy påminnelse om att det är okej att sänka ribban. Det är okej att man inte har det lika härligt som alla andra. Och så det som jag alltid peppar mig själv med när jag känner som jag gör just nu – En dålig dag/period betyder inte ett dåligt liv.

Min åtgärder idag: Är att göra något som jag har velat göra sedan i lördags. Jag vill lyssna på Benjamin Ingrossos sommarprat. Jag behöver fixa mitt gellack inför kommande samarbeten idag så då är jag illa tvungen att sitta still u ca en timme.

En annan åtgärd är att träna ihop med gänget jag kör bootcamp med, träning ger mig alltid glädje. Och en tredje åtgärd är att pausa packade, vikande och tvättande och ägna mig åt jobbet och släppa allt som rör familjen. Får jag bli klar i fred kommer känslan att vara jagad av vargar att släppa.

Bryt ner det du känner och sortera dina känslor i block. Kommunicera tydligt med dig själv, vad kan få dig att må bättre kort och långsiktigt? ♥️

14
76

Paradise hotell eller riksdag?

Jag fick en notis i telefonen om att statsminister Stefan Löven avgår. Det borde kanske kännas dramatiskt men kändes mest ”jahaja, se där”. Läste att det blir talmansrundor och inte extraval och allt känns väldigt likt 2018 på något sätt. Är det semesterkänslan som gör att det känns rätt lugnt fast vi är ett land utan statsminister? Eller är det deja vu som gör att politiska kriser inte längre känns som en big deal?

Jag förstår inte riktigt vad man ska komma fram till med dom här rundorna i riksdagen för det känns ju som att ingen i slutändan har mer eller mindre stöd? Vissa vägrar samarbeta om det ger V inflytande och andra om det ger SD inflytande. En pekar finger åt nån annan och säger att den är dum men då pekar den andra vidare om att den tredje är den dumma. Det känns nästan som att följa ett bråk på förskolan snarare än olika regeringsalternativ. Eller typ som att man följer ett avsnitt av paradise hotel där deltagare med influencer ambitioner tävlar om vem som kan röra om grytan mest.

Ett extraval känns ju spontant onödigt och dyrt och tidskrävande men kanske det hade varit bättre att faktiskt se om folkrösterna hade resulterat i något mer handfast resultat. Varför skulle pandemin vara ett hinder för detta när restriktionerna nu lyfts ännu mer, ja i princip tagits bort? Det känns som en bekväm undanflykt att skylla på corona (tänk hur mycket bortförklaringar som skyllts på corona det senaste året, visst har mycket berott på corona men det har nog gett väääldigt många fripass också) när känslan kanske är att S inte skulle ha något att vinna själva på ett nyval?

Jag förstår inte heller varför C inte kunde släppa punkten om marknadshyror INNAN misstroenderöstningen när dom sen lätt kunde släppa den efter? Var det bara för att V inte skulle få som dom ville eller vadå? Och varför säger då C att V satt landet i kris när dom kunde ha avstyrt allt innan det? Vad tänker ni om det hela?

Nä jag landar nog i att det känns som att jag kollar på ett avsnitt paradise hotell men att alla är mer påklädda och inte är berusade… spelet ska spelas och det viktigaste är att vinna. Vad som är ansvarsfullt för Sverige är inte det främsta i blicken för dom som ska leda landet utan det viktigaste verkar vara att få vara den som leder. Mamman i mig vill bara hoppa in i riksdagen och säga åt dom bråkande barnen att skärpa sig och att leka snällt tillsammans, alla får turas om att röra i grytan!

2
68

Sommarnyheter från I Can I will

Innehåller reklam för ICANIWILL

Sommar och semester lurar runt hörnet och det är snart dags för bloggen att gå på sommarledighet från samarbeten. ICANIWILL har varit en otroligt uppskattad samarbetspartner under de gångna året och jag har fått hem en sista last med kläder som jag kommer använda flitigt under vår semester.

-Min kod PAULA15 ger dig 15% rabatt

Här kommer tre sammansatta favoriter! Först ut är detta set med ett par snygga (& sköna) springshorts och en croppad top i ett helt nytt material.

ÄLSK på shorts med innerbyxa

Den här toppen är gjord i ett så himla mjukt och skönt material. Jag älskar att den här looken funkar lika bra i löpspåret som hemma i soffan.

Detta är mitt andra favoritset. Jag älskar det faktum att ICANIWILL äntligen har hängt på trenden och nu gör ribbade tights. Dessa ribbade bikersfinns i flera olika färger.

Med en t-shirt i samma material som den croppade toppen. Detta kommer jag att leva i under semestern, både i träningen men också i vardagen.

Mitt tredje favoritset är också ett ribbat set med matchande tightsoch topp i ett seamless material.

Älskar den här tunna t-shirten. Det är precis en sådan här som jag vill bära till jeansshortsen eller jeansen. Älskar verkligen de nuvarande sommarnyheterna, de känns som att de matchar vardagen och den aktiva livsstilen på ett helt nytt sätt än tidigare!

Mitt mål med sommarens träning är egentligen bara att hålla igång. Jag kommer att sänka ribban och se träningsmöjligheter därifrån jag är. Löpning är en favorit men med lite kreativitet kan man hitta på mycket. Och glöm inte bort om tiden är knapp- Kör färre repitioner fast tyngre! & att min kod PAULA15 ger dig 15% rabatt hos ICANIWILL <3.

5
19