ANNONS
Integritet på Tailsweep

Köttfärssås och spagetti med en twist

/

Upp med en hand alla småbarnsföräldrar som också har köttfärssås och spagetti som en vardagsräddare! 👋🏼.

Jag har nyligen kunnat börja njuta av just köttfärssås och spagetti igen. När jag var tonåring började min mamma om med mina bröder. Köttfärssås var en vardagsräddare och favorit hos mina småsyskon och jag föråt mig på maträtten. Det tråkigaste jag visste var när jag hade fått det i skolan och kom hem till… KÖTTFÄRSSÅS OCH SPAGETTI!

Nu lever jag ett eget familjeliv med två juveler som också tycker köttfärssås och spagetti är rena rama gourmetmåltiden. Jag gör dock vardagsklassikern och vardagsräddaren med en twist för att motverka att jag själv tröttnar på det- Spagetti och köttfärssåsgratäng med osttäcke.

För fyra portioner behöver du:

Spagetti

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

200 gram morötter

500 gram köttfärs

2 förpackningar krossade tomater

2 matskedar tomatpuré

2 matskedar oxbuljong

En skvätt soya

Salt

Olivolja

Ostsås:

1 dl creme fraiche

1 dl mjölk

50 gram riven ost

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 180 grader. Koka spagettin enligt anvisningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morötter. Fräs köttfärsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och rivna morötter.

Häll i krossade tomater, tomatpuré, oxfond och soya. Smaka av med salt och låt köttfärssåsen koka en stund.

Blanda crempa, mjölk och ost till en ostsås.

Häll ut köttfärssåsen i en ugnsfast form och gör spagettisnurror av spagettin och lägg på såsen.

Ringla ostsåsen över gratängen och ställ mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Före…

Efter!

Tacka mig efteråt 😋

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00