ANNONS
Integritet på Tailsweep

Uppdaterade planritningar

/

Godmorgon torsdag! Hoppas att ni har sovit gott. Skönt att vi är på andra halvlek av arbetsveckan och närmar oss helgen inte sant?

Vi avslutar faktiskt veckan med ett byggmöte gällande vår påtänkta påbyggnad av huset. Jag, Hugo och Nader träffar imorgon Taklyftarna som ska kika lite på hur det ser ut idag. Hur vi kan lösa ytterligare en våning på allra bästa sätt- KUL!

Jag berättade redan lite igår att det har skett uppdateringar i Villa Rosas. Vi har valt att gå i linje med en annan arkitekt för att hans ritningar passade vår vision bättre. Tack vare Nader kom vi i kontakt och detta är SPOT ON. Det är såhär vårt drömhus ser ut!

Till detta…

Från detta

Ser du att det tillkommit en glaskub och ett fönster i taket på de nya ritningarna? De fyller viktiga funktioner för att få planritningen på den nya våningen att stämma överens med vad vi söker.

Önskningar som vi har velat kombinera:

Hugo vill göra hallen större, ha en maffig entré och lagt stor vikt på själva trappans utseende

Jag har önskat luft mellan våra tre sovrum och goda förvaringsmöjligheter

Före…

Efter!

Nu går vi igenom ändringarna som gör att den sista planritningen känns spot on:

Väggen mellan nuvarande hall och Mollys sovrum kommer att slås ut för att förstora hallen med gryyyyym förvaring

Hugo får sin ståtliga trappa och när man står i trappen så kommer man att kunna se flera meter upp i taket. Och om vi backar tillbaka till de lilla fönstret på taket, det är en skylight för att ge ännu mera ljus till just trappan (gissa om Hugo svävar på rosa moln).

Den lilla glaskuben tillkom för att minska den döda ytan i sällskapsrummet. Glaskuben har ett norrläge så solen kommer aldrig att störa. Större vardagsrum än så behöver vi faktiskt inte och nuvarande planritning ger mer plats för sovrummen.

Jag älskar faktumet att alla tre sovrum är placerade i varsitt hörn och att ingen av oss kommer att sova vägg i vägg. Mellan barnens sovrum placerades toaletten och till vårt sovrum skiljer sig en garderob.

Varken jag eller Hugo har någon som helst påtänkt revidering. Vi är nöjda till 110% vilket känns himla skönt. Våra önskningar har kombinerats till något riktigt bra och barnen är överlyckliga och har redan bestämt vem som tar vilket rum.

Det är en spännande resa det här med att bygga ut till ett drömhus. Imorgon har vi som sagt ett byggmöte med en aktör som skapar nya våningar och jag hoppas att vi kommer att matcha varandra. Och inom kort släpper vi avsnitt i vår byggserie. En serie i rörligt format där man får följa detta från start till resultat – Så heads up till dig som är intresserad!

Vår nuvarande sockerbit

0

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00