ANNONS

Ett första utkast på planritningen för den nya våningen

/

Ohhh vad detta är ROLIGT! Det är en massa annat som behöver planeras och sättas på plats innan vi ens kommer till stadiet att lyfta taket och sätta dit en ny våning men vi har iallafall fått en bildligare bild av vår arkitekt @nadimi.arkitekt

Här ser vi bilder på vart trappan upp kommer att hamna

Entrén är där den är och det vi ser är en utslagen vägg till rummet som Molly sover i idag. Vi har idag en trång hall och är i stort behov av mer förvaring. Tanken är att göra hallen större och bygga garderober längst med hela väggen.

Rakt fram kommer man in i bistron och vidare till vardagsrummet

När man är två i att skapa ett hem och en livsmiljö är det viktigt att båda parter får komma till tals. Hugos och mina åsikter är lika viktiga, barnens också givetvis.

Hugo tycker att själva trappen upp till övervåningen är väldigt viktig. Jag delar inte hans åsikt men jag respekterar den och lägger mig för hans vilja.

Hugo tyckte att utkastet på den här trappen var alldeles för smal och har bett om en revidering till en bredare. Som sagt jag anser inte att det är särskilt viktigt men lägger mig för hans önskan.

Det är här uppe som jag tycker att det blir roligt och spännande…

Såhär såg första utkastet på planritningen ut

En planritning som inte alls var det som matchade min vision och önskan. Under vårt möte av presentationen förklarade jag att för mig känns det viktigt att skapa space mellan oss och barnen.

Idag sover vi i allihop i samma säng och det finns inget space men av egna erfarenheter vet jag att det kommer att komma. Paula 14 ville INTE sova vägg i vägg med min mamma och svärfar.

Hugo köpte mitt argument och la sig platt för min önskan. Nader, vår byggkoordinator noterade och frågade lite mer djupdykande frågor i vad det är vi söker med vår nya våning.

Tre rymliga sovrum med möjlighet till garderober, ett allrum och ett badrum

För att matcha vår vision och önskningar var Arvin (arkitekten) tvungen att kasta om en aning. Badrummet var från början tänkt att bli ganska rymligt och stort men det valde vi att minska för att ge plats åt önskan om att skapa space mellan sovrummen.

Det härliga med övervåningen är att i varje sovrum kommer det att vara två fönster 🌟🌟🌟

& kan ni se takhöjden (!!!!!)

Här är utkastet på planritning som vi kommer att fortsätta att spinna vidare på

I planritningen ovan skapas det space mellan sovrummen och alla sovrum har plats för garderober. Alla rum har högt i tak och två fönster. Detta känns som en riktig fullträff!

Vad säger du? Vilken planritning tilltalar dig mest?

Vad händer härnäst: I nästa vecka träffar jag, Hugo och Nader ett företag som sysslar med just taklyft. De företag som vi hade en dialog med matchade inte riktigt och det känns bättre att ha is i magen för att hitta rätt. Vi är en familj och vi behöver hitta en bra lösning på hur vi ska leva medan ombyggnaden går till.

Magkänslan: Säger att detta kommer att bli riktigt, riktigt bra!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00