ANNONS

Nyttigare snickerskladdkaka

/

Jag höll på att ramla av stolen när det här receptet swishade förbi på Pinterest- Måste testa asap!

Snickers är nog den godaste chokladen jag vet. Minns när jag gick i gymnasiet och köpte snickers i cafeterian när jag var påväg in till biblioteket för att plugga. Det kanske är därför jag på senare år också utvecklat en kärlek till jordnötssmör. Nåväl, kombinationen av choklad och jordnöt faller mig i smaken och så även denna nyttigare snickerskladdkaka.

Du behöver:

Kladdkaka:

1 ägg

60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

40 gram smör

½ dl vispgrädde

1 msk kakao

1 msk honung

1 krm vaniljpulver

Jordnötsfyllning:

65 gram jordnötssmör, osötat och saltat

Topping:

40 gram ljus choklad, utan tillsatt socker

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och den mörka chokladen. Rör ner ägg, vispgrädde, honung och vaniljpulver. Häll i smeten i en mjölad springform och grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter (beroende på vilken ugn du har). Ställ ut kladdkakan och kika att konsistensen är kladdig. Låt kakan svalna i ca 1 timme.

Förbered toppingen efter en timme. Smält den ljusa chokladen. Bre först på jordnötssmör på kladdkakan och sedan den ljusa chokladen.

För att få kakan lite extra fin, grovhacka mörk choklad och jordnötter som du toppar kladdkakan med.

Upp med en hand om du också kommer att testa den här snickerskladdkakan✋🏼

9

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00