ANNONS

Fördomar om mig del 1

/

Jag minns att jag under en semester gjorde detta. Ställde frågan ”era fördomar om mig” i ett blogginlägg. Med facit i hand vart det tufft. Så pass tufft att Hugo såg att jag mådde dåligt, tog mig åt sidan och kärleksboostade mig med att jag är en fantastisk tjej med hjärtat på rätt plats.

Nu, några år senare kände jag mig redo igen men ställde den här gången frågan på instagram. Anonymitet gör det grövre men den här gången blev jag positivt överraskad. Majoriteten av fördomarna var himla fina.

Men vad betyder egentligen fördom?

Enligt Wikipedia: En fördom är en sakligt ogrundad uppfattning, det vill säga ett förutfattat antagande om någon eller något.

Jag valde ut dom mest ifrågasättande fördomarna (blandat med några snälla för att skapa ett onödigt hårt klimat):

Du är familjens förstepilot och Hugo andra?

Den här fördomen tyckte jag var intressant! Inom en familj agerar man på olika sätt och vi precis som många andra familjer har roller. Roller som har vuxit fram pga levnadssituation, arv, anlag och personlighetsskillnader. I vissa läger är jag förstepilot och i andra är det Hugo.

Vi väljer att se oss som ett team som ständigt försöker samarbeta för att ge vår familj lycka och trygghet. Vi är bra på olika saker och kan bidra på olika sätt och det bästa sättet är just när vi samarbetar. Jag tror att det är farligt när man i en relation utser sig till ”förste” och ”andre”. Att relationen kan bli infekterad och att man sinsemellan har någon form av maktspel. Givetvis vill vi ständigt förbättra och göra livet både enklare och härligare för alla inblandade och jag tror att nycklar för något hållbar är dialog och planering.

-Du lägger pengar på onödigt dyra kläder till barnen som används i skolan?

Den här fördomen tycker jag inte stämmer överens med min bild. Jag handlar barnens kläder på HM och Lindex. Hos de vanliga och prisvärda varumärkena. Däremot har jag inga problem att lägga en extraslant på t.ex. ytterplagg eller en tröja inför en skolfotografering.

Hugo tycker att det är roligare med kläder än vad jag tycker och köper dyrare märkesplagg till barnen men som dom själva väljer vilket tillfälle de ska användas.

Här med familjens modekatt

Josef Peyre Wedding photographer

Att du vill ha det på ditt vis annars blir du sur?

Jag har varit envis sedan födsel men i takt med att jag har blivit vuxen och skaffat familj har jag fått mycket övning. Jag har lärt mig att kompromissa och jag tycker om att ta beslut tillsammans. Jag inkluderar till beslut men tycker ofta att det jag föreslår är mer genomtänkt.

Har inga fördomar om dig

♥️♥️♥️

-Att du är en klok, jordnära, sund och fantastisk mamma

Åh tack♥️. Man har många roller men den viktigaste och den rollen jag agerar mest ur är just min föräldraroll. Mina döttrar är det absolut viktigaste för mig.

Att du är perfektionist?

Stämmer😂. Det ligger så djupt rotat inom mig. Jag trivs bättre i ordning och jag nollställer efter att jag är klar. Den här egenskapen är inte jobbig för mig att leva med och jag tycker att vi som familj har fått en himla bra flow i att ta som vana att hjälpas åt.

Att du tror att du är aningen bättre (pga framgång) än de med lägre status än dig?

Detta stämmer inte alls. Jag skulle aldrig någonsin se ner på någon utifrån framgång eller vad hen ägnar sig åt arbetsmässigt. Personligen tycker jag att det låter tragiskt att se ner på någon utifrån arbete och mer som att personen som tänker så är fattig?

Jag kan absolut inspireras över andras framgång men det som tilltalar mig mest med andra människor är deras personlighet, livserfarenheter, intressen och tankesätt. Det är spännande att prata med någon som har varit med om mycket och det jag är minst intresserad av är vad hen gör för att tjäna pengar.

Att du inte använder kläder mer än en gång?

Stämmer inte! Just nu har mina kläder gått i ide och jag använder samma mjukisplagg och träningskläder. Vi har dåligt med förvaring hemma så jag delar alltid upp garderoben i vinter/höst och vår/sommar. Sen är jag mästare på att rensa och rensar ofta och mycket för att skapa bättre förvaring. Det som jag inte använder får nytt liv hos vänner, familj eller så lämnar jag in kläder till myrorna eller stadsmissionen.

Du har svårt att släppa bloggen?

Bloggen är en stor del av mitt jobb och jag trivs oerhört bra i det här formatet. Det är framförallt bloggen som ger mig en inkomst och så länge jag trivs med den ser jag ingen anledning att stänga ner den?

Tänk att jag har fyllt i blad efter blad i den här digitala dagboken i snart 10 år. Det kommer verkligen att behövas en övergångsperiod när jag väljer att lägga ner. Vart ska alla tankar som resulterar i skrift då ta vägen?

Du önskar att du var morgonpigg och gick upp ur sängen med ett leende på läpparna men sanningen är du släpar dig upp för att du ändå uppskattar egentiden på morgonen?

Haha falskt! Efter julledigheten har dock hela familjen blivit mer morgontrötta och vi har sovit längre. På helgerna vaknar jag upp med ett leende på läpparna för att jag har fått sova ut. Tycker om att somna tidigt för att ta igen arbetsveckan men det är absolut inte med ett leende på läpparna som jag vaknar till alarmet som ringer Kl 06 måndag till fredag. Då tar jag varje chans till att få snooza och kan där och då inte bry mig mindre om egentid.

Aldrig varit så trött som jag var under båda graviditeterna

-Att vad du än gör så blir det bra?

Falskt! Det finns mycket som jag gör som inte blir bra. Jag förstör plagg i tvätten, boomar att ta höjd för att skotta ut bilen så att jag startar för sent, jag misslyckas i planeringar och glömmer ibland bort maten i ugnen.

Men generellt så blir det jag tar mig an bra. Jag har lärt mig hur jag funkar allra bäst och stress påverkar mig oerhört negativt. I varje projekt tar jag höjd för att det kan ta tid men jag är en bra projektledare. Om jag skulle byta bransch så skulle definitivt projektledning vara intressant.

-Du blandar ihop uttryck och använder fel ord i fel sammanhang?

110% sant! Jag är sämst på ord och sätter ofta in fel ord i fel sammanhang. Men av någon konstig anledning vet Hugo precis vad jag menar. Alltid♥️.

Ibland blir det tokigt

Du och Hugo bråkar mycket?

Vi bråkar, vi skrattar och vi älskar. Vi bråkar himla bra just nu där vi sakligt kan framföra vad vi känner.

Efter vårt senaste bråk kom vi varandra väldigt nära så jag personligen är inte rädd för att bråka. När jag känner mig tillräckligt stark ska jag berätta för er vad jag har gått igenom. Jag läker fortfarande och behöver mer tid, men någon dag ska jag berätta.

Du älskar struktur och planering?

En fördom som stämmer!

Du har blivit lite arrogant?

Stämmer kanske på sätt och vis. Inte på det sättet att jag inte är intresserad av någon annan än mig själv och att jag tycker att jag är överlägsen alla andra. Där har jag kvar min ödmjuka inställning. Men under senare år har slutit mig och blivit mer hård. Fått taggarna utåt för att skydda mig själv. Både privat men också på jobbet.

Den slutenheten känns avlägsen idag men har lämnat kvar ärr. Ärr i själen som jag är ödmjukt inställd till att de tar tid att repa sig efter tuffa perioder.

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00