ANNONS

Milen i ett vinterland & 10 löpartips

/

Det är betydligt mycket mer löpning i min träning än vad det brukar vara, oavsett årstid. Nu under ledigheten har jag inte riktigt haft någon motivation till att hemmaträna ordentligt. Kreativiteten har gått till barnen och det har varit skönt att ge sig ut på löpturer för att få komma hemifrån en liten stund.

Springer du också året runt?

Det är fantastiskt att springa på vintern. Det är vackert, krispigt, friskt och HALT! Jag vågar inte trycka på i tempot utan nöjer mig med att springa långsammare och längre just nu.

Jag har en dröm om att springa ett halvmara och ett marathon. Om jag hade fått löpträna så tror jag att jag har det som krävs för att springa längre distanser. Idag vart det en mil på timmen. Det kanske är nu, 2021 som jag ska lägga ett fokus på löpningen och ge den en ärlig chans. Styrketräningen kommer alltid att vara mitt nummer ett men den är svår att få till just nu.

När jag tänker tillbaka på min egen träningsresa kan jag bli full i skratt. För ett par år sedan stod jag i ett dike och kräktes efter tre km och nu drömmer jag om att klara av ett marathon.

Jag förmedlar alltid glädje till just löpning och uppmanar ofta mina vänner till att ge den en ärlig chans. Jag har också varit där, där den bara är hemsk men när man vill gett det en chans blir det väldigt härligt. Jag drivs i varje löptur till att hitta det där tillfället när det känns som att jag flyger fram. Muskler, rörelse och andning är ett. Jag är ett och tanklös. Den känslan är underbar.

Här kommer mina 10 bästa löpartips:

En bra start kan vara att varva joggning och löpning. Jag minns att jag brukade springa tre minuter, gå två.

Se till att ha bra skor!

Börja långsamt för att inte överbelasta kroppen med den nya träningsformen. Det ökar bara chansen för att du ska skada dig.

Skapa GALNA spellistor som du kan pumpa under löpningen. Det ger iallafall mig det där extra krutet.

För att börja träna på konditionen bör du ge dig ut ofta. Det spelar ingen roll om det är korta sträckor, det är bättre än ingenting.

Ladda ner appen ”Runkeeper” och klocka dina rundor och tävla mot dig själv. Kommer du i mål lite fortare nästa gång?

Intervaller är ett grymt sätt för att utvecklas. Att springa i samma tempo gör att man slutar att utvecklas. Att variera tempot är grymt, se vårt intervall pass HÄR

Ät och sov ordentligt. Kroppen behöver återhämta sig och få i sig näring. Drick mycket vatten, få in den vanan.

Det är klokt att tänka på en alternativ träning. Löpning är tungt för fötter och senor, och behöver också skonas. Simma, cykla eller styrketräna för att bygga upp löparmuskler.

Hitta DIN prime time för löpning. Jag har testat att springa vid olika tider och föredrar tidig eftermiddag efter lunch. Då har jag laddat med flera mål mat och vaknat ordentligt. På mornarna tycker jag att det är svårare att trycka på än senare på dagen.

Bra eftersvett efter dagens runda!

0

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00