ANNONS

Saker som fortfarande går

/

Imorgon får vi se om dom skärpta riktlinjerna hålls kvar eller inte. Jag har hela tiden tänkt ”det är dom här 3 veckorna vi får räkna med” men nu känns det som att det antagligen blir förlängt, eller vad tror ni?
Jag läste om det ökade trycket i sjukvården, om alkoholförbudet efter kl 22, om att trängseln inne i Stockholm inte minskat och att hemtest begränsas för att det är för högt tryck på dom. Det känns inte som att det pekar åt rätt håll och att tänka att morgondagen bjuder på någon ändring i restriktionerna är nog väldigt optimistiskt. MEN, jag vill inte att den här söndagen bara ska kännas tung och tråkig.
November är nog den tråkigaste månaden på hela året och det kan känns trist att den får ytterligare en stämpel som TRÅKIG på sig nu men vi kan försöka hitta lite guldkorn i tillvaron.

Äntligen KonMari-hem  
Är det här hösten vi äntligen tar tag i all rensning som man tänkt göra i sjuttioelva år? Med all tid hemma ökar tillfällena vi faktiskt kan ta tag i ”småskitslådan” i köket. Eller går igenom alla förråd med saker som ”kan vara bra att ha någon gång kanske” men inte direkt sparks joy. Jag har nån liten tanke som maler i huvudet om att det kanske är dags att sortera och göra riktigt ordningsamt på vinden i höst… får se om vinden snart kommer spark joy!

Hemmafixa 


Oktobers stora projekt var att göra om gästrummet här hemma till Mollys egna rum. Det blev en succé! Även om vi sedan dess bytt ut den fina sängen som fått ta plats till Leonores rum istället. Piffet i Leonores rum har börjat så att även hon ska få ett ”nytt” rum och vi kikar nu på att måla om och fixa skrivbord. Tidigare i år blev det både uppdatering av köket och jag målade en vägg i matdelen helt själv.

Vi är nog inte ensamma om att fixa i hemmet i höst. Jag läste tidigare om att allt som rör hemmafix har slagit i taket och folk renoverar mer än någonsin. Och visst är det något väldigt tillfredsställande i att få fixa och dona och sen njuta av resultatet i sitt egna hem. Göra det ännu mer till sin borg där man verkligen trivs när vi är mer hemma än någonsin.


Hemmaspa 
Funkar både som familjekul och för egentid. Att tappa upp ett varmt, ha lite ansiktsmask, lyssna på ljudbok och njuta av värmen och känna sig helt ren efteråt. I år har vi dessutom lyxen i vårt sparad utomhus som går att använda även på vintern. Kan tänka mig att det blir några mysiga kvällar i trädgården efter barnens läggning för mig och Hugo i år. 

Läsa böcker i massor 
Både gemensamt med barnen och var för sig. Jag älskar både våra stunder i sängen där vi läser en bok gemensamt eller när Molly sitter i närheten och på egen hand tar sig igenom en bok. Ljudböcker njuter jag av på mina promenader eller i badet och så vill jag gärna ha en riktig bladvändare i sängen på kvällen. Hösten och vintern känns ju alltid som ”bokårstider” men i år kan vi grotta ner oss ordentligt!

Hemmaträna 
Jag har börjat utforska hemmaträning mer och mer. Vi har lyxen i att ha ett eget utegym men det har nog stängt för säsongen. Det sätter dock inte käppar i hjulet för träningen. Dels älskar jag att springa ute året om och nu ser jag lite sport i att hitta på roliga hemmapass att stöka undan under dagen. Jag saknar tiden för mig själv i att åka iväg på kvällarna men känner samtidigt av hur mycket tid det sparar att rulla ut mattan hemma och kötta på. Kör ni hemmaträning nu?

Skogsbada! 


Ta mig till skogen och gör mig till kung!

Jag finner alltid harmoni i en dag ute i skogen där barnen får springa fritt och vi inte fokuserar på skärmar eller leksaker eller fix i hemmet. Att bara få gå ut och vara och äta utomhus och hitta på lekar från det som finns. Helt gratis och perfekt i dessa tider! För ut behöver vi ju komma även om man ska hålla sig på hemmaplan. En picknickkorg, varma kläder och äventyr i tanken så kan hela dagen bli spännande!


Lära sig något nytt 
Har du alltid drömt om att kunna sticka, virka eller bygga en egen hylla? Nu är den perfekta tiden att slå slag i saken och lära sig det man alltid tänkt att man aldrig har tid till!
Jag skulle vilja kunna sticka men känner att mitt tålamod nog inte kommer palla med det… men jag har lärt mig måla väggar och foga lister i år!

Laga ”komplicerad” mat


Med ökad hemmatid och minskad pendling vet jag att många väljer att gå loss lite mer i köket och ta ut svängarna. Istället för att köra standardmenyn med köttfärssås, korv stroganoff och fredagstacos så testar man nya recept och låter maten ta lite mer tid och testar nya smaker och kombinationer. Har du tagit ut svängarna i köket i höst?

Snart kommer ju allt julfixande in i bilden också! Med ljus, värme och underbara dofter gör vi plats i mörkret för mys och glädje. Här i kommentarerna blir det alltid en fight om hur tidigt man egentligen får börja julpynta/ta in granen/fixa pepparkakor och allt vet vad. Men jag tänker att i år kan vi väl lämna traditionsgnället och låta folk jula till det hur mycket dom vill? Det är verkligen något som kan sätta guldkant på den trista vardagen och jag tror alla blir lite gladare av att ge sig hän julmyset tidigt!

Luciafirande 
Vårt traditionsenliga luciatåg på mammas jobb blir svårt att få till i år. Likaså förskolelussandet. Och det är ju väldigt tråkigt men förståeligt. Jag tänker att vi kanske kan få till ett lussefirande utomhus med linnena över overallerna och ljuskronorna som lyser upp i mörket.

Gå LOSS i julpynt 


I år sparar vi inte på krutet utan kör all in på julmys! Hemmet ska kännas som en varm, kryddig kram när man öppnar dörren. Juleljus för att fighta bort mörkret, väldoftande grankvistar och blommor och så julmusik svagt i bakgrunden för att sätta stämningen. I år känns julen extra välkommen även om den inte blir som vanligt.

Titta på gamla julkalendrar
I år kan vi köra maraton av dom gamla godingarna för på Öppet arkiv finns det ju hur många som helst att plocka från. Jag uppskattar verkligen vår projektor nere i sovrummet där vi kan fixa optimalt biomys på hemmaplan. Att kura ihop sig hela familjen en söndagförmiddag eller en eftermiddag mitt i veckan, ha mysbelysning och gosa in sig i täcken. I år gissar jag på att vi kommer spendera lite extra tid såhär!

Copyright 2019. All rights reserved.

Julpyssla! 
I år tänker jag att jag och ungarna ska gå loss med massa pillrigt pyssel. Leonore är så pass stor att man inte behöver oroa sig för smådelar och annat och nu kan vi lägga ner mycket tid på pyssel. Jag gillar alltid att kika igenom Panduros utbud av pyssel som passa för hela familjen men i år vill jag också göra mer ”gammaldagsa” pyssel. Har ni några bra tips på det?

Julbaka i massor 


Jag har redan smygstartat årets bästa säsong – saffransäsongen. I år vill jag baka ännu mer än tidigare jular och har någon romantisk bild av att vara en riktig bullmamma med frysen fylld av kakor och bullar.

I ärlighetens namn blir nog inte frysen full – om det är något som går hem hos familjen brukar det ryka illa kvickt och jag också förtjust i att ge bort av det jag bakat. Men mycket bak ska det bli! Jag tänker att baka är en perfekt sak man kan göra, packa ihop lite fint och lämna hos någon som man inte kan umgås med så mycket nu. En liten påse med omtanke att lämna utanför dörren.

Fyll gärna på med tips bland kommentarerna på hemmaknix att ta till! Tillsammans kan vi säkert komma på massor av saker att hitta på. Sen vill jag också tillägga att man inte måste ”ta tillfället i akt” och ha ett jättestädat hem, gå långa promenader, lära sig massor, ha frysen full med kakor eller någonting alls under den här tiden. Om orken eller viljan inte räcker längre än till att jobba, kolla serier och beställa hem mat är det också okej – man måste inte nyttja den här tiden på bästa sätt utan för vissa är det bara att ta sig igenom den som gäller ❤️

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00