ANNONS

Mollys nya rum

/

I annonssamarbete med Jollyroom

Dagen med stort D kom igår. Dagen då Molly fick sitt alldeles egna rum.

Tack till MW Design för att du hjälpt mig att designa rummet. Tack till alla familjemedlemmar som hjälpt mig att skruva ihop allt i hemlighet, tack till målare, tack till granne som lärt mig hur man fogar och spacklar. Och tack till Jollyroom som varit med att förvandla gästrummet till ett oerhört fint och hemtrevligt barnrum. Här kommer Molly att trivas.

Hit skulle jag också vilja flytta in!

Det hela började i somras. Då tittade barnen mycket på ”Fixa rummet” på SVT. Där började ett frö gro i Molly och hon började bekanta sig vid tanken om att ha ett eget rum. Med tiden har det här fröt växt sig större och större. Molly kände sig redo för att lämna det gemensamma sovrummet mellan henne och sin syster med legitima anledningar.

Förebilder:

Jag vill ha ett rum där jag får ha sakerna jag är rädd om ifred och så vill jag kunna somna fortare utan Leonores oljud”.

Tanken är att Molly ska kunna växa i det här rummet. Ljuva naturfärger och inte för barnsligt samtidigt som jag inte heller ville att det skulle bli för ”vuxligt”. De beiga väggarna ger rummet ett lugn och förhoppningsvis studiero för läxor.

Låt oss ta en titt på vad som finns i det nya rummet!

Ett skrivbord är nog det som har varit allra viktigast för Molly. Den här konstellationen kommer ifrån märket ”Alice & Fox” och är både praktisk och stilren (tänker att den kommer att hänga med i många, många år).

Så otroligt rymligt

Rummet är 9 kvm stort och till en början kändes det som en utmaning att maxa rummets kapacitet. MW Design skissade på flera olika lösningar. Jag är glad att vi landade i denna och nyttjade hela väggen till skrivbord.

Som ni ser kan man bygga på skrivbordet och det vart riktigt bra med ytterligare en del som kallas bokhylla från samma varumärke. Delad glädje är alltid dubbel glädje och nu kan Molly bjuda in både vänner, syskon och familj!

Förvaring, förvaring, förvaring

Till skrivborden valde vi vita klassiska pinnstolar från varumärket JLY (finns i fler färger)

& en flätad korgtill skräp

Eftersom att rummet är ganska litet nyttjades väggarna till förvaring. Här är en vägghylla från samma varumärke som skrivbordet. Den här hyllan är nog viktigast i hela rummet för den bär Mollys älskade Lego (& mer Lego lär det bli).

Den fina sängen kommer ifrån Bloomingville och sidoskyddet som föreställer moln är löstagbart (vi får se om Molly vill ha det framme eller inte).

Bäddat med fina sängkläder från varumärket Garbo & Friends (deras fina bäddset är en personlig favorit just till barnrummet).

Jag ville inte göra rummet allt för gulligt så det fick räcka med dessa prydnadskuddar från Childhome och filt från Bloomingville

Jag måste passa på att slå ett extra slag för Jollyrooms grymma utbud på madrasser och bäddmaddrasser för barnsängar. Vi valde en madrassoch bäddmadrass från varumärket Hoppekids. Båda är tillverkade så att det bidrar till en god natts sömn. De har hög andningsförmåga som släpper släpper ut både kroppsvärme och fukt.

Första natten i eget rum gick förvånansvärt bra och tänkte att mysig belysning är en bra förutsättning för att hon ska känna sig trygg.

Rockade till skrivbordet med två väggfasta lampor. En cool blixt...

… Och ett fint moln.

Oj vad Molly har saknat att ha en läslampa vid sängen. Jag valde den här fina lampan från Atelier Pierre av två olika anledningar.

Dels för att Molly har längtat efter att ha en lampa vid sängen så att hon kan läsa en stund själv innan läggning. Och för att just den här lampan är en nattlampa. Den kan ställas in i olika lägen och den har en dimer. Man kan också ställa in när lampan ska slockna via en timer (tips till er som har yngre barn).

En annan god förutsättning för att få barn att sova i egna rum är att se till att det kan bli mörkt. Den fina, beiga gardinen är mörkläggande och går att hänga upp på olika sätt (vi kör alla våra gardiner från takfästa gardinlister, tycker det är allra snyggast)

En mysig matta från Alice & Fox

Molly har ärvt uppskattandet av ordning och reda av sin mor. Vi är precis likadana och gillar att ha det organiserat. Inom just denna kategori är vi som familj uppdelade i två olika läger. Hugo och Leonore är lika med kaos, och jag och Molly lika med ordning.

Molly tycker om att dona med sina saker så la ner mycket tid och kärlek på dessa hyllplanen ovan. Den här väggkalendern vart mycket uppskattad 💚

Under skrivbordet står en låda (som kommer i två pack) med böcker som fortfarande är olästa.

På dörren hänger den här fina väggförvaringen som också blev en rolig inredningsdetalj.

Precis när man kommer in i rummet sitter den här nu beiga vägghyllan med krokar. Den var faktiskt rosa men jag hade snickerifärg kvar så målade den i samma kulör som väggen.

Här ska jag hänga min ryggsäck varje dag efter skolan”

Dessa enorma koffert förvaringslådorna var till en början en miss. Jag trodde att de skulle passa att stå på hyllorna i skrivbordet men som ni ser var dom lite stora🙈. Med facit i hand vart det perfekt ändå då dom erbjuder en sinnessjukt smart förvaring.

Nu har vi snart kört en 360 graders rundtur i det nya rummet. Vi avslutar med den sista möbeln från Jollyroom- En klädhängare också ifrån Alice & Fox. Den var egentligen naturfärgad men precis som med vägghyllan målade jag den i snickerifärgen.

Det är nästan med lite sorg som jag lämnar detta projekt. Det har varit väldigt roligt att få göra detta i smyg för Mollys skull. Jag har lärt mig mycket under de senaste veckorna och känner mig stolt över allt jag har tagit mig an.

Nu börjar en ny epok och den handlar om att Molly ska bo in sig i sitt nya rum. Jag blev innerligt rörd över att se Mollys tacksamhet och hon vart överrumplad utav överraskningen.

En lycklig liten tjej

Hon har verkligen inte haft den blekaste aningen om vad som har försiggått bakom den stängda dörren till hennes nya rum under de senaste veckorna.

Tack för att jag får vara din mamma

Jag lyckades få fram en rabattkod från Jollyroom! Passa på att klicka hem det ni behöver till barnrummet för rabattkoden gäller endast till och med söndag 11e oktober till och med kl 00.00.

Ange min kod PAULA10 och få 10% rabatt på hela kategorin ”Barnrummet”. Se utbudet HÄR

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00