ANNONS

Proteinrikt vaniljfluff med blåbär

/

Jag har blandat ner proteinpulver i gröt förut, det är ingen nyhet. Men en nyhet för mig är proteinrikt kaseinfluff!

Det var på firandet av The Healthy box som många av tjejerna berättade att dom gjorde detta GODA fluff. Man kan äta det som det är, men jag tänker att jag kommer att toppa min gröt med det proteinrika fluffet.

Mitt kasein med smak av vaniljdröm kommer från Tyngre

Vad är kasein?

Kasein är det dominerande proteinet i mjölk och utgör ungefär 80 % av mjölkens protein, där resterande del består av vassle. I magen bildar kaseinet en gel som gör proteinet mer komplext för kroppen att bryta ner. Upptaget i tarmen blir därför långsammare och frisättningen av aminosyror i blodet blir fördröjd. Om du äter eller dricker kasein, kan du alltså förse musklerna med protein flera timmar efter att du intagit det.

Såhär gör du proteinrikt fluff:

Häll en skopa med kasein i en bunke.

Häll ned liiiiite vatten i taget samtidigt som du blandar med elvisp.

Addera liiiiite vatten i taget tills att ett fluff skapas.

Vänd ner blåbär och ställ bunken i kylskåpet i 5-10 minuter innan du äter fluffet.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00