ANNONS

Den stora bloggdöden

/

Jag läste att Ida Warg lägger ner bloggen – det känns som varje gång någon stor profil slutar blogga följs det av en diskussion om det innebär att bloggarna är på väg att försvinna. Jag tycker det här är så intressant för jag håller verkligen inte med spaningen att bloggen är på utdöende! Jag tror snarare det handlar om att influencers blir mer säkra i sin position och vågar smalna ner och välja bort det som inte är favvofavvo. Förut skulle alla ha en blogg, blogg var liksom det mediet som fanns. Sen kom Instagram och ännu senare kom vloggtrenden på YT och ännu senare har vi Tiktok och all möjligt som kidsen håller på med (känner att jag börjar bli tant i den här världen!).

För min del är bloggen fortfarande nummer 1. Bloggen är mitt bästa format. Jag älskar Instagram också men mer som ett komplement till bloggen. För mig är det viktigt att få skriva, att få använda ett större utrymme till längre texter. Ibland kortare dagsrapporter också men växla med olika typer av texter. Det är i skrift jag känner mig bekväm (och innan någon surfis kommer och anmärker på att jag inte alls är bra på att skriva – jag har drivit den här bloggen i 8 år nu och har den som mitt heltidsjobb, jag kanske inte alltid skriver 100% korrekt men jag känner mig Bekväm i att säga att jag kan uttrycka mig i text och att jag är bra på text) och känner mig hemma helt enkelt.

Jag testade youtube men kom fram till att det inte är min grej. Det är för mycket teknik inblandat och att sätta sig och klippa och göra det kul. Testade att ta hjälp av en klippare men det känns som det är svårt att hitta någon som är liksom ”samma” som en själv och klipper så som man vill ha det. Dessutom kom jag aldrig överens med att ta fram vloggkameran och köra loss bland folk (jag tycker fortfarande det är SÅ stelt att köra spegelhauls med mig själv men övar övar övar!). Rörligt är superkul men det är liksom inte min grej med typiska vloggar. Det här kanske ändras snart dock! Drömmen om Paulas Pistro lever vidare!

Throwback till när jag försökte bli en vloggare

Podd har jag också hunnit med! Både min och Hugos podcast och sen en bröllopspodd med Johanna Kajson. Podd är kul men går ändå inte att mäta med blogg i mitt tycke. För mig och Hugo blev det en kamp i att få loss tid till att sitta en timme och snacka och att komma på bra ämnen att snacka om! Det känns ju snabbt som att man snabbt sagt allt som finns att säga när det bara är en ”babbelpodd”. Dessutom var det alltid en av oss som förberedde och planerade mer än den andra för varje avsnitt… ni kan ju gissa vem 😂 Jag gillade formatet med Johanna att ha en tydlig struktur och ram för podden. Att det var bestämt från början när podden skulle börja och ta slut (vårt bröllop) och att ha punkter att fokusera på varje avsnitt. Jag har faktiskt haft lite förslag på poddar för framtiden men har inte hoppat på något – vad säger ni, tycker ni det vore kul med en ny podd?

Jag tror som sagt inte att bloggar är på väg att dö ut men att bloggar mer kommer vara koncentrerade till dom som verkligen tycker om att uttrycka sig i text. Det finns så många olika kanaler att uttrycka sig i nu att det är i princip omöjligt att fokusera på allt – att rodda blogg, podd, IG, YT, Tiktok och allt vad det är går inte att göra med bra material i alla och kontinuerlig uppdatering. Då tror jag det är bra att det skalas ner. Jag fick en kommentar om att det märks att jag är trött på bloggen och det stämmer inte! Jag älskar min blogg och det rummet jag har här. Men semestern har också fått mig att inse att även om min blogg kretsar kring mitt liv så är mitt liv inte bloggen. Vikten av att ha en viss distans till den och se den mer som ett arbete – ett arbete man kan lämna i slutet på dagen, som kan vila under semester och som man ibland får sjukanmäla sig från.

Sen är det ju inte så konstigt om man efter en tid väljer att gå vidare från det här jobbet. Jag känner inte så många i min ålder som haft samma jobb i 8 år – dom flesta byter arbetsplats oftare än så! Än är det inte aktuellt för mig att gå vidare, jag trivs bra här, men det kommer ju såklart komma en dag. Men det innebär inte att Den stora bloggdöden är här, bara att den här bloggen gjort sitt 🙂

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00