ANNONS
Integritet på Tailsweep

#blackouttuesday

/

Idag är det en digital protest mot rasism och polisvåld & jag vill nyttja min plattform till att belysa den.

Jag förstår inte varför George Floyd överhuvudtaget skulle ner på marken och bli fastpressad med ett knä mot sin hals. HUR kan det lett till det? I filmklippen på det hela känns det helt surrealistiskt att se polisen stå med sitt knä på mannens hals. Det ser verkligen inte ut att ha varit ”befogat” våld på något sätt (inte för att det kan vara befogat att stå på någons hals!) utan han ligger och vädjar efter luft på marken, handfängslad och utan att göra motstånd. Jag kan inte tänka mig den paniken över att inte bli lyssnad på, att känna hur krafterna sinar, den hjälplösheten. Att i 8 minuter och 46 sekunder ha en mans knä pressat mot nacken så luften sakta tar slut. Brottet han misstänktes för stod verkligen inte i nivån på behandlingen på något sätt. Tänk galningar som Breivik eller dom som genomfört masskjutningar i skolor i USA, dom som kallsinnigt mördat massor av människor – inte ens dom blir behandlade på det sättet.

Inte ens dom blir mördade på öppen gata.

”Enligt The New York Times hörs det tydligt hur Floyd nu säger ”Jag kan inte andas” åtminstone 16 gånger, inom loppet av fem minuter. Poliserna svarar ”res dig och sätt dig i bilen”, varpå han svarar ”jag kan inte, jag kan inte röra mig”. Vittnen skriker till poliserna: ”Titta på honom, flytta på er nu! Vad är det för fel på er?” och ”känn på hans puls, han rör inte på sig” Poliserna sitter dock kvar och Derek Chauvin tar inte bort sitt knä från halsen, inte ens när George sluter ögonen och tappar medvetandet.” Från Aftonbladet

Det är ofattbart att detta sker och att det inte är första gången. Antagligen inte heller sista. Jag vet inte vad jag ska säga annat än att jag självklart tycker det är fruktansvärt och rent utsagt SKIT det som händer. Den lilla rasism jag själv upplevt i kommentarer om utseende är ingenting, verkligen ingenting. Jag har aldrig behövt vara rädd för att någon vill mig genuint illa på grund av min hudfärg, jag har aldrig behövt känna mig hotad av poliser… jag kan helt enkelt inte förstå hur det är. Men jag vill tydligt markera att jag rasism och polisvåld är helt åt helvete fel och att vi aldrig aldrig får låta hatet vinna. Det finns så mycket hat och rädslor för olikheter och vidrigt beteende. Vi får inte låta det ta över!

Vad kan man göra om man vill ta avstånd från rasism och polisvåld?
– Delta i #blackouttuesday och lägg upp en svart bild i flödet
– Delta i den digitala protesten och checka in på ”U.S. Embassy in Sweden” och lägg upp den här bilden:


Gå på demonstration i Stockholm imorgon, 3/6, på plattan.
Det är mellan 17-21:00, dresscode svart kläder, munskydd och handskar. Skyltar om man vill. Tänk på att hålla avstånd till dina medmänniskor!
– Donera pengar till någon organisation. Det kan vara svårt att veta vart man ska skänka pengar men i den HÄR artikeln har dom summerat organisationer som kämpar mot rasism i USA som man kan stötta genom att donera en slant.
– Viktigast av allt; stå ALLTID upp mot rasism när du är med om den. Oavsett om det bara är en dum kommentar eller fysiskt beteende. Markera att det inte är okej. Tillsammans står vi enade!

Alla är vi människor, vi måste hjälpa och stötta varandra. Vi måste kämpa mot ondskan och trotsa rädslan – ”annars är man ingen människa utan bara en liten lort”. & jag önskar från botten utav mitt hjärta att barnens framtid består av att man blir vuxen, punkt. Inte vuxen med sämre förutsättningar pga hudfärg, sexuell läggning, religion eller etnicitet.

0

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00