ANNONS
Integritet på Tailsweep

Barnsligt god bakad gröt med smak av vanilj & jordgubb

/

Har velat testa att baka havregrynsgröten länge men jag har aldrig kommit till skott! Just nu har jag livets craving på jordgubbar så det finns med i bakhuvudet vad jag än ska laga.

Jag har tyckt om havregrynsgröt i hela mitt liv men det är lätt att man fastnar i samma gamla rutiner gällande tillagningen. Så gör mitt bästa för att variera topping och tillagningen. Jag har gjort varianter med smak av choklad & banan,morotsgröt, saffransgröt, äpple & vaniljkräm och lingon & hallon.

3 hälsofördelar med havre:

Ger dig en stabil blodsockernivå

Ger dig mer energi

Havre är rikt på kolhydrater och förser dig med värdefull energi, ett perfekt mål att starta dagen med.

Bra för matsmältningen

& här kommer en barnsligt god variant på bakad gröt med smak av vanilj, jordgubb och kanel!

Du behöver:

2 dl havregryn

2 tsk bakpulver

En nypa äkta vaniljpulver

Kanel

Frysta jordgubbar

En banan

1 dl vaniljkvarg

2 ägg

Topping förslag:

Banan

Jordgubbar

Blåbär

Mjölk

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda havregryn, bakpulver, kryddor, frysta jordgubbar som du har tinat ihop med en mosad banan till en smet. Tillsätt kvarg och ägg. Smöra en ugnsfast form och häll ned grötsmeten.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter

Garnera den bakade gröten (om du vill) & ät direkt ihop med en skvätt mjölk😋

Tänker att denna bakade variant kan bli en vardagsräddare. Jag och Mikaela tyckte att gröten var supergod och nu står formen i kylen. Det kommer att bli spännande att ta del av barnens reaktion imorgon bitti.

Jag håller tummarna för att dom också ska gilla gröten, då kan man smidigt i vardagen förbereda smeten redan kvällen innan för att spara tid/stress under vardagsfrukosten.

Och gillar verkligen tanken om att barn startar sin dag med just gröt. Känns som att det mättar både bättre/längre än många andra frukostalternativ. Så håll tummarna med mig att detta går hem hos dom imorgon!

-Ser ni de två små 🐭🐭?

0

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00