Ytterligare en detalj i bistroköket

Vårt fina vitrinskåp förvarade våra tallrikar och glas innan vår renovering mot vårt nuvarande bistrokök.

Igår kom företaget för montering 

Det skulle ha blivit alldeles för trångt med både vitrinskåp och köksö. Nu förvaras våra tallrikar i köksön, och vi funderade länge på vart vi skulle förvara våra fina glas.

& vi landade i…

Ett LÄCKERT glasrack ovanför köksön! Det här tyckte jag personligen höjde hela känslan av att vi nu faktiskt har ett bistrokök!

Vi beställde glasracket med mått från Meley av ett företag som heter Fresco. Vi kom i kontakt med dom tack vare våra vänner inom resturang. Fresco gör vanligtvis större glasrack just till restauranger.

Hur läckert?

//Nu väntar vi bara på bänkskiva och barstolar

0
1

Tisdagsstatus

Godmorgon tisdag. Det kändes som ett skämt när klockan ringde sin vanliga tid under vardagar efter en ”långhelg” tack vare gårdagens studiedag- kl. 06.00 med marginal till att snooza fram till kl 06.07

Då kliver jag upp, hoppar i mina kläder och gör mig själv i ordning innan jag väcker resterande familjemedlemmar kl 06.30. En utav mig och Hugo hjälper till med påklädningen medan den andra styr upp frukost. Kl 07 käkar vi och ibland hinns det med att titta lite på morgon tv. Kl 07.30 knatar vi iväg, och lämnar alltid av Molly först (skolan ligger närmare) och fortsätter sedan vidare till Leonores förskola.

Det här är morgonrutiner och tider som har kommit under Covid. Jag har alltid haft min bas med att jobba mycket hemifrån men nu när näst intill allt fysiskt inte existerar är det så mornarna börjar. Jag tar ofta bakvägen hem för att själv få starta dagen på ett härligt sätt och startar min arbetstid vid kl 09.

Idag var inget undantag!

Idag: Ska jag jobba med allt bildmaterial som jag och Mikaela tog igår. Det är skönt att ta lite paus från min och Pischas kommande bok, nu är texterna återigen hos förlaget och vi jobbar vidare med dem först nästa vecka. Nästa vecka startar också fotograferingen och tanken är att den ska skickas till tryck innan midsommar. SÅ KUL!

Tänkte visa er den allra senaste detaljen som kom upp igår i vårt bistrokök. Det var en avgörande detalj och känslan fick sig världens lyft tack vare den här detaljen. Idag kommer det också upp ett inlägg ihop med en kär samarbetspartner där jag visar mina favoriter ur en läcker kollektion. & dessutom med en generös rabattkod🙌🏼

Update kring vårt sociala experiment: Gällande att det just nu är Hugo som styr familjens skepp. Detta gäller framför allt det praktiska och att jag i fredags blev arg, trött och ledsen för att jag känt mig ensam med tusen bollar som rör vårt gemensamma familjeliv.

I det här experimentet vill jag inte att barnen ska ta skada så även om jag i detta nu ställt mig på tvären är jag givetvis med på allt som inte rör det praktiska.

Mina noteringar hittills:

-Hugo håller på att tvätta (YAS)

-Hugo briefar mig hans tankar om eftermiddagar & middag (toppen med brief)

-Jag har börjat notera att vissa saker börjar ta slut i kylskåpet (Måste kämpa med att inte tala om det för Hugo än värre att handla det som tagit slut själv)

Det är ju just det här, med att man gör saker och ting på olika sätt. Det ligger i min ryggmärg att t.ex. planera och veckohandla på söndagar. Det har inte Hugo gjort men ingenting säger att mitt sätt är bättre. Men jag vet t.ex. att vi har barnvakt på onsdag eftermiddag och hade denna vecka legat i min planering hade jag idag lagat en stor sats med mat till middag för att försäkra mig om att det skulle funnits kvar tills imorgon. Så att det skulle gått smidigt att bara värma.

Det intressanta idag kommer att bli att se hur Hugo löser dagens middag rent tidsmässigt. Vad jag vet har vi inget handlat eller planerat, vet inte riktigt när Hugo tänkte sätta igång att laga middagen eller om han ens har tänkt tanken på att det redan idag faktiskt finns en chans till att underlätta inför morgondagen. Vet inte heller om han noterat att saker och ting börjat ta slut.

Vi får helt enkelt se hur det blir i eftermiddag/kväll och jag hoppas att han under detta ”sociala experiment” faktiskt kommer att börja uppskatta min förmåga till att se saker ur ett större perspektiv bara för att skapa rullians och minimera stress.

& vill bara försäkra er om att detta inte handlar om att jag på något sätt tror att Hugo är helt oförmögen till att fixa detta. Detta handlar om att vi bara har hamnat i ojämlik dynamik där jag gjort massor alldeles för länge. Det påverkar mig negativt och jag vill inte ge utrymme för tjafs. Så en gång för alla testar vi det här, för att sedan kunna utvärdera och teama ihop oss för att faktiskt få hem och sysslor att bli mer jämlikt mellan oss.

Sen: Lovat att vi i eftermiddag ska ut på en Pokémon jakt!

0
0

Just nu

Sitter jag utanför Wörkout och orkar inte starta bilen för att vända hem🤣 Dagen har gått i ett och jag körde precis ett stenhårt styrkepass.

Himla härligt att det fortfarande är ljust ute. Det är precis i denna stund jag befinner mig i just nu som jag laddar om. I min ensamhet, efter en fullspäckad dag som avslutas med träning.

Tiden i bilen är helig för mig. Här pumpar jag min latino musik och låter tankarna sväva fritt. Väl hemma börjar förberedelserna inför morgondagen men än har jag ca 20 minuter kvar av min heliga tid. Min Paula-tid.

Tänkte förlänga den med ytterligare 10 minuter och springa in på Ica för att köpa kvarg. Det är det bästa återhämtningsmålet om man har köttat sent och redan har middag i magen enligt mig!

Copyright 2020. All rights reserved.

// Vart hittar du din heliga tid?

0
0