ANNONS
Integritet på Tailsweep

Dela med mig av kostschema

/

Sista tiden har det kommit in mycket frågor om mitt kostschema/träningschema och en önskan att jag ska lägga upp mitt rakt av. Med tonen att det är oschysst av mig att inte bjussa på detta.

Såhär kan era frågor se ut:

Kan du inte dela med dig av ditt träningsschema och kostschema, vad åt du till varje måltid och mellanmål i KCAL/dag på ett ungefär? Antal träningspass i veckan styrka & om någon kondition.

Dina bästa tips på att undvika sött och snacks/onödiga KCAL under dietperiod/träningskost?

Vi läsare följer och svarar alltid på frågor och ger bra tips, så snälla dela du med dig av våra frågor som vi har kring just träning.

Att det blivit oftare nu senaste tiden frågan dykt upp gissar jag beror på att vi närmar oss sommaren. Många vill lägga i en växel för ”sommarkroppen”. Jag tänkte att dagens ämne får vara just detta!

Och så här är det:

Jag kommer inte lägga upp mitt tränings och kostschema på nytt här i bloggen. Det var snart 2 år sen jag körde kostschema som min dåvarande PT Kalle tog fram. Han är utbildad fysiolog och utgick från just mig som individ. Jag gjorde det enkelt för mig och köpte till färdiga matlådor (som Hugo klagade på var alldeles för dyra) som var komponerade exakt utifrån min plan som Kalle fixat och trixat med. Jag åt mat 6 ggr om dagen och fick allt exakt upplagt för mig. Därigenom var det enkelt med frågan ”hur löser jag maten”. Och jag förstår att ni kan vara många som också vill göra det enkelt på det sättet och köra copy paste på det. Men det schemat var ju framtaget för just mig. Jag tränade med Kalle som följde min process under hela den tiden och gjorde justeringar utifrån vad han såg.

Han ordinerade vilodagar, la upp när vi tränade vad och hur jag åt. Allt gick in i varandra och var just individuellt anpassat. Jag hade som mål att minska i fett och bygga muskler och Kalle guidade mig i det.

Matlådorna följde med överallt, i en kylväska på resande fot. Som när vi var på Falkenberg strandbad på ett jobb. Jag åt min kyckling och mina jäkla palsternackor kalla i receptionen.

Att följa någon annans kostschema och inte heller ha någon som följer ens process bäddar för att det inte blir en hälsosam nedgång i vikt. Jag la inte upp ett exakt kostschema med mått, tider för måltider och kcal-angivelser och det kommer jag inte göra nu heller. Men jag delade med mig mycket av ungefär vad jag åt under en dag och mina träningar finns hur mycket som helst av i arkivet. Om ni googlar ”Paula kostschema” får ni upp massor av inlägg från den tiden. Jag valde som sagt att köra på färdigkomponerade matlådor från mealprep och jag kan inte svara för exakt hur de tillreddes eller vad för ingredienser det var i (mer än det man ser, typ att det är kyckling och rotsaker eller lax och rotsaker). Det var mycket palsternacka… efter dom 10 veckorna var jag SÅ trött på palsternacka och har nog fortfarande inte hämtat mig!

Jag är ingen PT, jag har ingen utbildning inom kost eller träning. Jag är inte personen du ska fråga om ett upplägg. Jag råder dig som vill följa ett kostschema att ta kontakt med någon som har ordentligt utbildning i ämnet. Det är värt dom pengarna om du är beslutsam att köra.


Jag å min sida har kommit till insikt att om jag gjort samma träningsresa idag som jag gjorde för 2 år sedan hade jag inte uppdaterat om den på samma sätt som jag gjorde då. Det är såklart svårt att veta hur mycket jag skulle lägga upp och inte men jag känner själv att det blev för mycket fokus på kropp under den tiden. Jag var så beslutsam att klara min utmaning och att kvala till Gladiatorerna så jag gick in i det 110%. Och bloggen är ju en produkt av mitt liv och min vardag. Så visst finns det fortfarande träning och mat här idag men inte alls på samma sätt.

Jag brinner fortfarande för träning men har inte samma behov att få den gjord oavsett vad. Jag äter mest hälsosam mat men grämer mig inte för att avvika från planen och käka marabou och njuta.

Främst känner jag ett ansvar att det inte får bli för mycket på just mat och träning här. För det finns en risk att det slår över för någon eller skapar en onödig press (både för er och mig). Jag vill att vi ska ha en balans här och i riktiga livet, allihopa. Vi lever bara livet en gång, så vi måste se till att njuta av det så mycket vi kan!

Copyright 2020. All rights reserved.

0

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00