ANNONS

En annorlunda påsk

/

Hello från ett stilla påskfirande på hemmaplan! Hur har alla det?

Jag såg igår att till och med kungafamiljen firar en distans påsk med digitala hjälpmedel. Vilken tur att vi är så digitala som vi är i dag så vi ändå kan finnas där för varandra fast vi inte kan ses. Jag tänker mig att ett videosamtal till farmor/farfar/mormor/morfar kan vara guld värt i dessa tider.

Det är minst sagt en annorlunda påsk i år. Inga släktmiddagar eller kompisträffar. ”Bara” lilla ligan. Det är ju den som är viktigast ändå, att jag får ha mitt gäng samlat. Men vi saknar nära och kära. Det blir mer samtal om ditt och datt och det känns som att tiden går långsammare. I vanliga fall är en röd fredag och måndag snabbt avklarad ihop med helgen. Man hinner knappt mysa ner sig för fredagsmys innan det är dags för skola och vardag. Men nu känns det som att tiden kryper långsamt fram. Det leder ju också till att man pratar mer och får upp nya funderingar i huvudet.

Paula: vilken dag skulle du säga är den rödaste dagen? Alltså den mest röda av dem röda dagarna.

Hugo: Lätt, nyårsdagen.

Paula: Mer än långfredagen?

Hugo: På nyårsdagen står allt stilla utom magen

Är det en typisk ”karantän” fundering att tänka på? Vilken dag som är mest röd av alla röda dagar. När jag tänker en röd dag tänker jag att 1. ”allt” är stängt 2. ”alla” är tillsammans 3. ”allt” går långsamt. På nyårsdagen tycker jag ändå man gärna går ut och äter eller gör en utflykt till pulkabacken eller skidbacken. På långfredagen ”ska” man bara vara hemma och göra nada. Eller så är det för att jag hört talas om förr i tiden att på långfredagen var verkligen allt stängt och man fick inte göra något roligt hemma heller utan skulle bara sitta och ha det tråkigt för att tänka på Jesus.
Håller ni med mig om att långfredagen är den rödaste av alla dagar?

Något den här påsken möjliggör är att ta tag i allt det där man tänkt göra men aldrig får till i vardagsstressen. Jag har en tanke i detta nu om att rensa på vinden (får se om jag får med mig Hugo på det tåget). Eller att sätta tänderna i något nytt recept att pyssla med i köket. I vanliga fall åker man ju mest runt på påsken känns det som så då kanske man inte tar sig tiden att testa nya recept. Nu har jag varit på insporunda, här är några grejer jag är sugen på att testa:

Jag älskar ju min frukostgröt och Linnéas ugnsbakade gröt ser fantastisk ut. Kanske göra denna till mysig påskfrukost för annandag påsk?

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Oh my god vilken påsktårta! Fryst cheesecake är gudars så gott. Kanske inget att göra när det bara är vi 4 här hemma dock.. Sparar den till nästa påsk!

Jag är ju g a l e n i saffran och nu när jag tänker på det borde ju saffran kunna användas minst lika mycket i påsk som på julen? Gult = påsk! Och saffran är gott jämt. Den här saffranskakan med lite grädde till mmmm vad gott!

Det här kanske blir ett lagomt pyssel med barnen, att göra egna påskägg med kokos! Tycker de var barnsligt fina och så kan barnen få dekorera på sitt egna vis. Inget som behöver gå i ugnen heller så det känns perfekt med barna!

Har ni något påskigt recept att dela med er av som man kan testa? Dela gärna med er i kommentarerna! 

Copyright 2020. All rights reserved.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00