ANNONS

Skilsmässa eller babyboom?

/

Vad tror ni händer om nio månader/ett år från och med nu? Är det skilsmässa eller babyboom?

Kommentarfrån bloggen: ”Jag tänker på när du skrev om att ni har det så tufft nu. Jag tänker att det nu upplever är den vardag de flesta har just kring att ni inte kan hitta på 1000 olika saker varje helg som är äta ute, hotell, spa, resor osv osv.

Du och Hugo är inte starka ifall ni inte får ha det lyxlivet ihop. Jag slår vad om att ni är slut om ett år eller gått igenom svår kris med hjälp av parterapi”.

Det stämmer att vi har haft det tufft. Det är ingenting jag har hymlat med och jag har delat med mig kring en del här inne men lämnat det privata utanför.

Copyright 2020. All rights reserved.

2019 var ett av mina absolut tuffaste år. På många sätt, och vi gick igenom en hemsk dipp som man och fru. En dipp som vi fortfarande repar oss ifrån men som vi äntligen börjar få perspektiv till. Vi har lärt oss att leva med en tuff period bakom oss, vi vill ha en gemensam framtid och jobbar dagligen på att få ett annorlunda bra. Än så länge har vi lyckats♥️

Glädjes åt tanken över hur mycket vi har hunnit med

Denna pandemi påverkar oss på många sätt. Det är både ledsamt och skrämmande att tänka på hur den psykiska ohälsan i samhället kommer att öka. Våra medmänniskor dör, vården är överbelastad, företag konkar, människor förlorar sina arbeten, våld ökar och relationer sätts på prov. Det är bara en bråkdel!

Vi bestämde oss tidigt för att agera team. Vi måste förbli starka just nu, och konstigt nog har denna ”isolering” faktiskt gett oss harmoni. Trots ovisshet och att vi båda två känner oss rädda är vi, jag och Hugo harmoniska. Vi tar precis som alla andra dag för dag och gör vårt yttersta för att samarbeta. Vi hör varandras behov och gör vårt bästa för att uppfylla varandras glädje.

Jag kommer inte i detta inlägg försvara vårt sätt att leva. Att vi som par mer än gärna hittar på saker för att ”leva lyxliv”. Vi båda två har jobbat hårt för att ge oss själva den livsnjutningen. Vi som småbarnsföräldrar tar vanligtvis aktiva val till att prioritera/skapa tid till oss för att vi ska förbli, efter småbarnsåren. Jag vill inte vakna upp en dag och känna ”vem är du” till den karl som faktiskt är min man.

Vi har redan testat det där med att ta varandra för givet, ha en bristfällig kommunikation och det var inget för oss. Klart att alla veckans dagar inte är på topp och det lär man sig också att leva med. Men i den rådande situationen bestämde vi oss tidigt för att agera TEAM💥

Jag hängde i skogen en hel dag medan Hugo jobbade. Dagen efter bytte vi

Copyright 2020. All rights reserved.

& följden blev harmoni. Just nu bör man tänka överlevnadsstrategiskt och det innefattar även i den relationen man lever i (givetvis inte om det förekommer något typ av våld). Sänk ribban, ha tydlig dialog/kommunikation, hjälps åt, ta dag för dag, ge varandra andrum och gör de val som passar dig och din familj allra bäst.

Min tidigare lista på 15 ödmjuka relationstips:

-Unna varandra tid och tid ifrån varandra. Det är uppfriskande att sakna varandra.

– Peppa ALLTID varandra. Självklart kritiserar vi också men vårt hem är vår trygga borg. Likaså vi som partners. Det finns ingen som kan trösta och peppa som Hugo.

– Var ärliga.

Undanhåller man saker och ting tämjer man på gränserna till förtroende.

– Prioritera tid för varandra och planera.

– Umgås i alla dess former. Idag är mina vänner Hugos. Hans vänner mina. Vi har skapat våra vänner och umgås flitigt.

– Både jag och Hugo värderar humor högt. Vi har lätt till skratt och skojar mycket med varandra.

– Var inte avundsjuk på din partners intresse, bejaka dom istället. Det är fint att bjuda in varandra. Idag tycker jag att träning är superkul.

– Att lyssna är viktigt. När Hugo bär på problem är jag extra lyhörd. Jag vill inte pressa honom att prata med mig men när han väl gör det spänner jag upp öronen extra mycket.

– Har Hugo en ny tröja, klippt sitt hår: Va fin du är älskling! Det är viktigt att man ser varandra även i en fullspäckad vardag.

– Överraskningar behöver inte kosta. Bland det bästa Hugo vet är en framdukad frukost med härlig musik och tända ljus. Han tycker om känslan av att känna sig omhändertagen och det ger jag gärna honom då och då för att visa min kärlek och uppskattning.

– Var fysisk! Visste du att den viktigaste närkontakten är ögonkontakt. Men kramas, pussas, håll handen, gosa, taffsa. Mer kärlek åt folket!

– En studie visar på ett lyckligt förhållande är att man sover naken. Det kommer inte att hända, jag älskar mina pyjamaser, men go for it!

Copyright 2019. All rights reserved.

– Var lösningsorienterade i team. Fokusera på lösningar istället för problem.

– Det är ingen fara att gräla- det kan vara uppfriskande men det bästa är givetvis när man blir sams.

– Jobba aktivt med att vara jämställda. Kom överens om hur ni vill leva.

Copyright 2019. All rights reserved.

Avslutar det här inlägget med att skicka ALL min pepp och kärlek. Oavsett vad du går igenom just nu, och vad du kampas med.

Det bör inte finnas någon tävling i psykisk ohälsa & oavsett hur du än är drabbad i detta så skickar jag här en digital, varm kram♥️

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00