ANNONS

Kärlekens språk

/

Jag lyssnade på en podd i helgen som pratade om de olika kärleksspråken. Hur kan jag ha missat detta? Att få nys om de olika kärleksspråken vart revolutionerande för mig!

-No shit att både jag och Hugo har upplevt ”jag gör allt för dig men du gör inget för mig”. Vi har ju pratat norska och danska med varandra ?

Copyright 2019. All rights reserved.

Det finns fem olika kärleksspråk:

-Bekräftande ord

-Kvalitetstid

-Fysisk beröring

-Tjänster

-Gåvor

Man kan enkelt få reda på sitt och sin partners kärleksspråk via den HÄR länken (det är gratis att göra testet).

Ett kärleksspråk är viktigt och det är givet att vi har olika. Det är så otroligt viktigt att känna sig älskad och det är en morot jag bär med mig varje dag. Att få min familj att känna sig älskade och sedda. Kärlek bör vara villkorslös och nu när vi formar två små barn vill jag att dom ska känna att det är okej att vara precis som man är.

Mina topp tre kärleksspråk:

Jag har också insett att det är så jag talar och visar kärlek. Jag visar mycket kärlek i omtanke och tjänster. Jag visar att jag älskar genom att t.ex. laga en god middag. Och då blir bekräftande ord viktigt efteråt för mig. Jag som individ är ganska dålig på att ta emot komplimanger. Pratar ofta bort dom men vill gärna höra ”åh vad god maten var” när jag lagt ner omtanke.

Kvalitetstid är verkligen min grej. Den jagar jag med samtliga som jag älskar. Fysisk beröring blev jag förvånad över. Jag är absolut en gosig tjej och älskar närheten till barnen, men jag uppfattar inte mig själv som speciellt kramig. Jag är inte uppväxt så men tydligen så finns även det behovet hos mig, spännande!

Hugo gjorde också testet och hade ett motsatt språk. En av hans primära blev ”bekräftande ord” och det är något jag är dålig på. Det ligger Hugo naturligt att ge ärliga och genuina komplimanger medan jag har lättare att skriva dom.

Det vart revolutionerande för att i helgen insåg jag att jag måste börja tala kärlek utifrån min partners behov. Det spelar ingen roll hur många tjänster jag gör om jag inte börjar prata/visa kärlek i bekräftande ord. För det är så Hugo upplever kärlek.

Jag ser denna nya insikt som friskvård för förhållandet. Bara under dessa dagar har jag tänkt i andra banor och märker skillnad. Hur kan jag ha missat detta!? Så ett hett tips från mig till er är att ta reda på ditt egna och din partners kärleksspråk ❣️

Copyright 2019. All rights reserved.

0

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00