ANNONS
Integritet på Tailsweep

Favoriserar jag barnen?

/

Fick en fråga bland kommentarerna om huruvida jag favoriserar Leonore. I hens kommentar frågade hen mig, om jag gjorde detta omedvetet eller medvetet.

Copyright 2019. All rights reserved.

-Jag favoriserar båda mina flickor medvetet!

Copyright 2019. All rights reserved.

Det blir mitt svar. Mina döttrar kommer alltid i första hand, och det är utifrån dom jag bygger mitt liv. Jag prioriterar dom i mina beslut, och det är dom jag vill spendera mest tid med.

I morse skrev jag att det är en privilegie att vara sin egna för att man själv kan styra sina mötestider men det har inte en chans mot privilegiet i hur mycket tid vi har fått tillsammans under dessa år♥️

I min roll som mamma lägger jag mycket tid till att reflektera. Jag gör mitt bästa för att finnas där för båda lika mycket. Samtidigt som jag medlar och hjälper dom till att få förståelse och respekt för den andre. Jag markerar när någon avbryter och vägleder med att säga ”vänta! Nu pratar Molly/Leonore, håll kvar din tanke så får du snart säga”.

Copyright 2019. All rights reserved.

Jag prioriterar tiden med dom tillsammans, vi är oftast allihopa men jag tycker också att den egna tiden med enskilt barn är viktigt. Njuter av att umgås bara med Leonore, och med Molly lika så

TB när jag och Molly checkade in på hotell i somras

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

I det vi gör tänker jag till för att följa bådas intressen. Jag är en rättvis förälder och kör på mycket ”varannan gång” och det har dom accepterat. Gör mig bästa för att låta dom själva ta mer utrymme och intiativ för att bygga på en utveckling. Jag är både med i leken men tillåter också ”tråktid” där dom själva får utmana sin fantasi.

Jag favoriserar absolut mina två barn. Men ställer dom aldrig, aldrig mot varandra. Rivalitet är det sista jag vill att dom ska känna gentemot varandra…

Copyright 2019. All rights reserved.

I dagsläget är dom små, men i framtiden kanske det kommer tuffare perioder där enskilt barn behöver mer tid. Och då kommer det att få bli så och jag kommer att göra mitt bästa för att den andra inte ska känna sig utanför och inte sedd.

Men för att knyta an till frågan gällande om jag faktiskt favoriserar Leonore- så är det inte. Det kanske uppfattas som det utåt just nu men under den senaste tiden har familjen genomgått en omställning. Molly gick från förskola till skola. Min lilla plutt håller faktiskt på att bli en stor tjej och med det kommer ett annat förhållningssätt. Vi måste respektera barnen och visst delar jag med mig av familjen men kanske något ytligare för att just visa respekt.

Min blogg handlar om mig. Mig som människa och i mig har jag flera roller. Min roll som mamma är min allra viktigaste roll, och ni vet säkert vid det här laget att jag är väldigt familjär. Familjen betyder allt och mest för mig.

Jag som människa är öppen av mig, likaså familjen. Dom kommer fortsätta att figurera här inne, men i takt med att dom blir äldre behöver familjens gränser respekteras. Ett exempel är att jag alltid frågar först om jag får bilda och blir svaret nej så är det nej??‍♀️

Copyright 2019. All rights reserved.

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00