ANNONS

Sju mentala pauser

/

När barnen var yngre var egentiden helig. Jag minns att jag uppskattade att få åka ensam och handla mjölk, eller ta en dusch ifred. Egentiden fanns där, men den behövdes jagas.

Ett konto som jag länge har följt på instagram är @mammasanningar

Hennes fantastiska spot-on noteringar om föräldralivet med små barn har peppat mig, och fått mig att känna mig mindre konstig när jag vissa dagar inte ens kommit ur min pyjamas under föräldraledigheten:

Idag är barnen äldre, och man umgås på ett annat sätt än med en knodd. Alla åldrar har givetvis sin charm men jag njuter verkligen nu. Det känns fortfarande surrealistiskt att vi kan sitta på ett café och PRATA. Vi behöver inte längre passa upp så att tjejerna drar ner duken, eller med hastiga rörelser drar ner porslinet. Vi väljer familjefilmer, bio är något som uppskattas och inga transportmedel känns läskiga.

Idag är egentid inte att få handla mjölk eller gå på toaletten ifred. För det kan jag nu räkna med. Egentid är mer som mentala pauser för mig. Något jag tar varje dag, men på olika sätt för att orka med en hektiskt vardag med arbete, familj och intressen.

En mental paus, och en mysig aktivitet vi gjorde i helgen var att baka en tårta tillsammans. Det hade vi aldrig gjort förut och var uppskattat! Leonore pratar redan om toppningen hon vill göra nästa gång. Känns fantastiskt att vi nu kan kombinera mentala pauser OCH familjen♥️

Copyright 2019. All rights reserved.

-Jag tror att mentala pauser är viktigt för att fungera, och för mig är det viktigast att dessa mentala pauser ska vara njutbara. Ibland räcker det med att lägga undan telefonen och dricka en kopp med gott, varmt kaffe. Eller läsa en bok tillsammans med tjejerna. Dom är, och kommer alltid förbli min källa till lycka, styrka och kraft♥️

Här kommer min lista över njutbara, mentala pauser:

-Bo ENSAM på hotell

Detta är långt från vardagen men det har ändå hänt ett par gånger via mitt jobb. WOW, jag älskar min familj men det är något mycket heligt med denna känsla jag har just idag. Över att få sova ENSAM på ett hotell- ta med din bästa, tröttaste mammakompis och unna er en god natts sömn på hotell!

Mitt hem för natten

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

-Bläddra i tidningar

Njuter varje gång MAMA:s tidning dimper ner i brevlådan. Då vet jag, ”att ikväll är det min tid”. Det spelar egentligen ingen roll vad reportaget eller tipsen handlar om. Tar en mental jäkla break genom att ligga och bläddra i tidningar

Tb till när vi såg oss själva i tidningen ?

-Mår som allra bäst i närhet till naturen

Denna mentala vila har kommit till mig den senaste tiden. Att vara utomhus, i dagsljus och i en krispig luft har näst intill blivit ett beroende för mig. Snöra på dig promenadskorna, rulla vagnen, gå ensam, gå ihop med partner/familj/vän och ta med dig ungarna ut.

-Laga mat

En mental vila som jag har hemma är att självmant välja att laga middagen! Både jag och Hugo fixar middagen hemma. Den som lagar, slipper disken. Att höra barnen leka och skratta, höra samtalen med Hugo samtidigt som jag hackar lök är mental vila för mig.

-Svettas

Man bör göra det man älskar ofta. Att träna är min absolut effektivaste, mentala vila. Jag zoomar ut och blir tanklös. Fokuserar på den fysiska aspekten under träningstimmen, och den ger mig så otroligt mycket psykisk styrka.

-Barnskratt

Är och förblir det vackraste ljudet i denna värld

-Känsla av sammanhang och gemenskap

Jag som människa har ett stort behov av att vara ensam. Jag mår bra av att under veckorna spendera tid med mig själv. Jag är en reflekterande individ, och behöver få tid för mig själv för att fundera.

Men jag hade aldrig fixat det utan mina relationer. Mina relationer gör att jag står stark. Vi umgås gärna, ofta och mycket med våra familjer och vänner. Både jag och Hugo är sociala varelser och vi vill känna ett sammanhang och gemenskap med andra människor.

Vårda dina relationer. Relationen till andra, men också relationen till dig själv♥️ Vad gör du när du behöver en mental paus?

Copyright 2019. All rights reserved.

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00