ANNONS

11 saker att älska med hösten

/

Efter den här helgen med regn och rusk känner jag verkligen att hösten är här på riktigt. Det finns inte ens en gnutta sommar kvar i året nu. Jag är som alltid känslig för förändring och sörjer lite att det är slut med sol och bad och uteserveringar och allt härligt som hör sommaren till. Samtidigt är det välkommet med höst för min del. Jag har hört att det är ”Basic bitch” att gilla hösten och tycka det är mysigt med den här årstiden? Löjligt tycker jag! Alla årstider har sin charm och det här är 11 punkter jag älskar med hösten.

Det är roligare att klä på sig. På sommaren handlar det mest om att klä av sig ?? Då är det badkläder och kanske shorts och linne som gäller. Hur härligt är det inte att få murra in sig i gosiga tröjor och långa halsdukar.

Rutiner på hemmaplan. Även om det allt där lite high chapparall här hemma så är det betydligt mer rull på vardagen nu än på sommaren. Vi kommer in i vardagslunken och pusslar scheman med hämning och lämning, fritidsaktiviteter, kompisar och så fredagsmys som avslutning på veckan innan härliga helger.

Jag längtar till att återuppta exempelvis vårt traditionsenliga veckobesök på badhuset! Kul för hela familjen och så mysigt att komma iväg hela crewet.

– Struktur med jobbet. På sommaren vill jag stänga av så mycket det går och ägna mig åt kottarna. Jag pusslar mycket innan semestern för att göra bort samarbeten och events och kunna vara mer ”off” under juli-aug. Visst uppdaterar jag fortfarande men jag är inte så flitig på mail och sådant. Nu när det är höst är det tacksamt med att jobbet sker mer kontinuerligt och ordentligt. Var sak på sin plats och det får ta den tid det tar. Den här hösten har jag dessutom förstärkning i Mikaela och det känns som att det blir struktur 2.0!

– Höstiga promenader. Jag älskar att vara ute året om men även om det är klyschigt så ÄR det ju något speciellt med naturen så här års. När träden börjar skifta färg, luften är krispig och det är lagomt kallt. Det är en fröjd att vara ute och röra sig och få små rosor på kinderna av småkylan. Håller ni inte med?

Copyright 2019. All rights reserved.

– Vi ses vid matbordet. Det blir en helt annan samlingspunkt med matstunderna på hösten tycker jag, som en annan gemenskap. På sommaren blir maten lite hur som helst, när som helst och alla är på språng jämnt. Nu blir middagen ett naturligt ställe att samlas kring och fånga upp dagen. Vi myser ihop oss, äter och pratar om dagen.

– …eller vid fikabordet! Och det blir så mycket mer fika. Speciellt kanelbullar! Åh ni anar inte hur taggad jag är på veckans event där vi ska baka egna bullar ? Drömmarnas dröm. Måste ta med mig en påse hem till flickorna sen så vi kan ha kvällsmys.

– Ro i kroppen. Jag kanske inbillar mig men det känns som att på sommaren är kroppen mer hetsig och vill vara i rörelse hela tiden. Nu känns det som att kroppen själv känner för att varva ner och ta det lugnt, bona in sig hemma och ta det lite piano. Kanske är det att luften är klarare och man inte får tryckande värme hela tiden som gör att kroppen slappnar av mer?

– Att pyssla på eftermiddagarna. Nu är det inte lika lockande att vara ute från morgon till kväll och det är tacksamt att ha något att pyssla med. Jag är tokig i att gå loss på Panduro och plocka på mig en hel hög pyssel att ha hemma och ta fram lite i taget. Våra pysselstunder vid köksbordet värdesätter jag!

– Kvällsmys vid tvn. Ok vi kollar ju serier och sånt på sommaren också men det blir en helt annan nivå på hösten att gosa ner sig i soffan eller i sängen och mysa ner sig med någon bra serie. Det är min och Hugos guldstund i vardagen när vi kan vara nära varandra och bara slappna av tillsammans.

Copyright 2019. All rights reserved.

– Varma soppor och grytor. Oh jag är sugen på att äta soppa hela hösten lång och bli ”varm i magen”. Mustiga, mumsiga soppor med nybakt bröd, mmmm. Eller en gryta som fått stå på spisen hela dagen och blivit riktigt smakrik. På hösten vill man bara ha mat som gör en varm i magen!

– Förberedelser som bara leder till mer mys. Egentligen är nog det bästa med hösten att det är en långsam närmelse till det blir ännu mörkare och kallare och till slut det optimala myset – julen! Leonore är pirrig inför att fylla år och sen kommer tomten och hela köret. Hösten är att steg för steg bygga upp till julen. Vi börjar med att tända lite ljus och så blir det murrigare och mysigare hemma och rätt vad det är så är det december och då går vi bananas på mys!

Gillar ni hösten eller är det pina? Vad är ert bästa höstmys?

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00