ANNONS

Adios España

/

Dags att åka hem efter ett par mysiga dagar. Vi svor för oturen med regnet för vi ville så gärna hänga på stranden dessa dagar. Men med facit i hand var ovädret det bästa som kunde hända! Det isolerade oss, och gjort att vi verkligen har umgåtts. Pratat om sånt vi inte hunnit med tidigare och kommit varandra ännu närmre. Skräckfilm är vår grej också!

Vi har också spelat en massa spel. Kort, chilenska och det här spelet via appen ”heads up”.

Det går ut på att man under en minut ska lista ut vilket ord som står på skärmen med hjälp av dom andras beskrivningar. Finns lite olika kategorier på orden och GUD vad vi skrattade. Dog när pappas fru fick ”Chile” på skärmen.

Pappa: LANDET DU KOMMER IFRÅN!!!!

Mia: Peru!

-Mia är chilenare ????

Fick en förfrågan om att tipsa er om mina bästa skräckfilmer också! Vi såg en senaste igår, The silence och den var en stor besvikelse. Jag och min syster har sett dom allra flesta och dessa tycker vi bäst om:

-The Conjuring

The Conjuring är den absolut bästa och läskigaste skräckfilmen! Den har allt som skrämmer mig! Ett hemsökt hus, en familj och oförklarliga händelser

-The Others

Den här filmen kom 2001 och skrämde SKITEN ur mig när jag var liten! Det är en av mina absoluta favoritfilmer och jag har tittat på den flera gånger. Slutet bjuder på en riktig twist, och har också mycket av det som skrämmer mig. Hus, oförklarliga händelser och barn. Barn och äldre är så sjukt läskiga i skräckisar?

”Året är 1945. En kvinna lever i ett stort hus tillsammans med sina barn som är överkänsliga mot ljus. Det innebär dödliga konsekvenser om de utsätts för ljus. En dag har tjänstefolket försvunnit och hon annonserar efter ny personal…”

-Annabelle

Ni har säkert inte missat filmerna om den läskiga dockan Annabelle. Tvåan har jag inte hunnit se, och kommer säkerligen ha svårt att sova i ett par dagar efter det!

”Skaparna bakom ”The Conjuring”-filmerna är tillbaka med en uppföljare till ”Annabelle” där vi får reda på den rysliga dockans ursprung. Året är 1955 och dockmakaren Samuel och hans fru Esther sörjer fortfarande sin dotters tragiska död 12 år tidigare. När ett barnhem stängs öppnar de sitt hem för en nunna och sex flickor, men gästerna blir snart måltavlor för en besatt skapelse, Annabelle”.

-The orphan

The orphan är HEMSK! Den gav mig så otroligt mycket obehag och rysningar. Hugo som inte alls tycker om skräckisar såg denna med mig och sa att det är det värsta han har sett i hela sitt liv.

”Esther är en nioårig föräldralös flicka från Ryssland som tycks vara förföljd av olycka. Hennes förra fosterfamilj dog i en brand som hon med nöd och näppe undkom. Men nu när familjen Coleman adopterat henne ser livet betydligt ljusare ut. Tills en klasskamrat faller från en klättersällning. Tills en nunna från barnhemmet hittas ihjälslagen. Och tills att Esthers nya mamma börjar tvivla på om den tragiska branden verkligen var en olyckshändelse”.

-The Visit

Den här såg jag och mina småbröder en sommar i Spanien. Den kvällen ville dom sova med min mamma och styvfar? SJUKT obehaglig och den skräckfilm som satte sig i mig.

”Becca och Tyler åker  till sina morföräldrars isolerade farm i Pennsylvania för en veckas besök. När barnen upptäcker att något inte står rätt till med det äldre paret, verkar deras chanser att ta sig tillbaka hem bli mindre för varje dag”.

-Get out

En relativt ny! Jag minns att jag mellan åt också skrattade i denna film. Ibland blir jag skrämd över människors innersta tankar, och tänker på hur sjuka i huvudet regissörer är som kommer på sådana läskiga handlingar?

”Chris och hans flickvän Rose besöker hennes föräldrar över helgen. I början verkar familjen vara tillmötesgående, men under helgen leder en serie alltmer oroande upptäckter till något värre än han någonsin kunnat ana”.

& en film som ligger på min lista som jag vill se är ”Us”. Samma regissör som Get out, och handlar om:

”Adelaide plågas av ett oförklarligt och outrett trauma från sitt förflutna. Tillsammans med några otäcka tillfälligheter ökar hennes paranoia till nya nivåer, då hon anar att något hemskt kommer att hända hennes familj. Efter en dag på stranden med deras vänner, familjen Tyler, återvänder familjen till sommarhuset. När mörkret faller upptäcker familjen fyra siluetter som står på uppfarten och håller varandras händer”.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00