ANNONS

En påminnelse till att lägga sin tid i det verkliga livet

/

Jag blir mörkrädd. Ponera att jag och Hugo skulle lämna varandra, eller bara ha ett vanligt bråk. Jag skulle ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG dela det på mina sociala medier.

Tänker på detta drama som jag läste inne hos

bloggbevakning

I och med att jag är vän med Annica känner jag mig så otroligt stolt över henne. Att hon lämnade Marcelo och idag lever i en normal och sund relation.

För dessa tjejer som bråkar, har just Marcelo gemensamt. Vad gör han ens för att skapa detta kaos runt sig? Människan är lika gammal som Hugo på papper, men man börjar ju undra över den mentala biten. Är han sjukt sen i utvecklingen från när man var tonåring?

Tack gode gud för att du blev så snäll och klok♥️

Detta tumult på sociala medier med bråk mellan olika individer är inte unikt för just denna kvartett. Men jag personligen förstår inte. Jag vill inte följa personer på SM som bråkar. Jag vill följa för att bli inspirerad. Sitter deras följare med popcorn och gottar sig i deras offentliga bråk?

-Vad känner du kring det här? Vill du följa glåpord och påstådda påståenden? Skulle ni vilja läsa om mina och Hugos bråk och kriser och ”välja sida” mellan oss?

Jag själv kan också ha svårt att ibland sätta gränser. Mitt sätt att kommunicera är självvalt och jag har ett stort behov av kommunikationen! Att skriva inlägg, efter inlägg här på bloggen är meditativt för mig. Jag får ur mig mina tankar, och har er som världens bästa bollplank. Jag känner mig så pass trygg med er att jag vet att ni är okej med att jag ibland är negativ. Att jag är trött och gnällig. Men generellt vill jag sprida pepp. Och positiv energi.

Jag gör allt i mitt vardagsliv för att sålla ut negativ energi för att det dränerar mig, så jag blir så häpen över hur vissa branschkollegor gång på gång använder sina enorma plattformar till… nonsens.

Fattar inte

Att respektera den personliga sfären är A och O för att jag ens skulle klara av det här jobbet. Varje dag ställer jag mig längst fram, och får ta emot elakheter och glåpord. Och just för att jag har hittat min egna gräns kan jag skydda mig själv från att ta åt mig.

I vilken utsträckning du än brukar sociala medier, glöm inte bort ditt verkliga liv. Dina verkliga relationer. Det är där du ska investera din tid. Känner du av ett mobilberoende, ta tag i det! Gör aktiva val och mobilparkera din egna telefon. För mig är eftermiddagarna guld värda. När vi hämtar från föris och skola startar mitt verkliga liv. Mitt liv som mamma och som gör att jag lägger ifrån mig telefonen. Jag pausar mitt jobb och flyttar mitt fokus.

För jag tror just att det är det som dom här sociala media bråken beror på. Att vissa inte hittat den där gränsen mellan sociala medier och livet. Att livet flyter in i sociala medier, och att det inte finns något annat än bakom ett stort instagram konto.

Var stolt över ditt rika, verkliga liv. Det är viktigast. I detta inlägg, och i min mörkrädsla över att läsa om vad andra sysslar med ville jag egentligen bara ge en påminnelse till det verkliga livet♥️

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00