ANNONS

Hemmagjord ingefära shot

/

Hugo: Paula är du galen? EN flaska kostar 35 kr!

Paula: Men jag vill dricka en shot varje morgon?

Hugo: Du har skapat en riktigt dålig vana. Paula

Hugo är så rolig. Ena delen slösaktig och andra delen snål som en gammal gubbe? För att demonstrativt visa att jag hör honom skickade jag mms på att jag nu gjort egen dricka. Fick hjärtan tillbaka som svar så gissar på att jag gjorde honom glad.

Kände mig som en riktig husmor i förmiddags när jag stod i köket och silade min dryck. För ca en liten Ingefäradricka (som du dricker som shottar till frukosten) behöver du:

200 g färsk ingefära

1 l vatten

1/2 dl honung

2 st citroner

1 chili (om du vill)

Copyright 2019. All rights reserved.

Gör såhär:

Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg med i vattnet i ett kastrull. Värm upp (men det får INTE koka, då försvinner nyttigheterna!) i ca 20 minuter. Här häller du också i chilin om du vill ha med det.Sila drycken och blanda i honungen.

Låt drycken svalna innan du pressar ner saften från citronerna. Sila återigen och häll drycken i en flaska? Drycken förvaras i kylskåpet och klarar sig utan problem upp till en månad.

-Nu jäklar ska jag få över min craving över denna dryck på er! Ni måste ge ingefära shottar en chans,

okej?

Copyright 2019. All rights reserved.

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00