ANNONS
Integritet på Tailsweep

Måste du konsumera så mycket?!

/

Min nya bikini från HM väckte uppmärksamhet bland kommentarerna: ”Varför måste du ha en ny bikini till varje badtillfälle ? Lite trött på denna överkonsumtion … Missuppfatta mig inte, den är jätte snygg men varför
Kan du inte ha samma på dina semester och pendla mellan några få? Gå emot influensers som ständigt dagligen visar upp nytt, betalt eller ej.” 

Copyright 2019. All rights reserved.

Jag kan villigt erkänna att jag går lite crazy när det kommer till bikinis och baddräkter. Det har länge, alltså sen innan bloggen, varit min stora fetisch i garderoben. Det och pyjamasar är något jag kan köpa hur många som helst av. Jag har liksom inga hämningar där. Ett perfekt liv för mig skulle nog vara att bo i ett klimat som gjorde att jag kunde gå i bikini hela dagarna året om och sen ha en luftig skön pyjamas på kvällarna/nätterna hemma. Jag har stor omsättning på badkläder… det kan jag hålla med om. Jag tycker helt enkelt att det är väldigt kul att variera mina outfits på badkläder och det är den jag är.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Sen är jag mindre konsumerande när det kommer till väskor till exempel – oftast har jag någon av mina fina väskor jag fått av Hugo (som min LV på bild eller min nya födelsedagsväska) och på vardagarna har jag min ryggsäck från Douchebags där jag får plats med dator, träningskläder och ombyte. Där är jag inte lika hetsade på nytt utan bekväm i mina favoriter. Teknik är också något jag är ointresserad av och inte shoppar loss på. Min kamera är kantstött och har kastats ner lite för oförsiktigt i väskan för många gånger men så länge den tar bra bilder kommer jag inte byta ut den. Jag bryr mig inte om senaste iPhone eller att uppgradera sånt utan vill ha bra saker som funkar bara.Sen tycker jag absolut det finns en poäng i kommentaren när det kommer till det här med överkonsumtion. Jag kan ibland känna att det blir för mycket och att jag har för mycket. Och det är ju knepigt med just jobbet med sociala medier att mycket går ut på att inspirera och tipsa och göra reklam.

Det innebär ju också att jag måste variera mig till viss del. Att ha samma bikini på alla bilder från 2 veckor i Marbella exempel skulle kännas väldigt trist rent bildmässigt för min del och säkert för flera av er. När det kommer till mig personligen så är jag väldigt flitig i att rensa ut mina garderober och ge till nära och kära som gärna vill ha eller lämna in i återvinningsboxar. Jag kör aldrig slit och släng utan tar hand om mina plagg och låter dem leva vidare hos andra när jag tröttnat. Sen så kör jag ofta presslån för olika events vilket innebär att jag får låna kläderna från butiken/pr-byrån och sen efter eventet lämnar jag tillbaka den. Så det är inte massa köp hela tiden.

Man kan tycka illa om konsumtionssamhället och jag förstår kommentaren gällande överkonsumtion. Det är inget jag hymlar med att jag har exempelvis ohälsosamt många bikinis, men jag skulle inte säga att jag uppmanar till nytt vareviga dag ändå. Jag försöker ha en bra balans mellan modetips och tips på saker som inte har med konsumtion att göra – som aktiviteter med barnen, träningstips, mat- och bakning, pyssel osv. Balans fifan, försöker jag tänka! Hur tänker ni? 

0

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00