ANNONS

Får man ta semester som influencer?

/

Flera av mina kollegor, för visst är alla vi som jobbar med sociala medier som en sorts kollegor, har resonerat kring det här med att ta semester när man jobbar med det här. Får man det? Vissa verkar nästan bli helt skämsiga av att de ens vill ha semester och ber om förlåtelse innan det inträffat. Andra checkar ut en vecka och uppdaterar sen med varför dem försvann.Som jag ser det finns det inga rätt eller fel i hur man gör utan det måste man känna efter själv hur man ser på det.
Hur tänker jag själv kring semester, att gå offline och livet som influencer?

Copyright 2019. All rights reserved.

På sommaren varvar jag ner. Jag sänker kraven på mig själv gällande uppdatering rejält. I vanliga fall vill jag få till 3-5 vettiga och varierande inlägg om dagen så det alltid finns något att läsa för er. Jag vill variera mig med recept, mode, vardagbetraktelser, funderingar, träning, tips osv. Under sommaren sänker jag mina mentala krav till 1-2 inlägg om dagen och känner mig nöjd med det. Under helgen kan det till och med vara någon dag utan uppdatering överhuvudtaget.

Just att låta det stå helt tomt mer än någon dag känns dock inte okej för min del. Men jag känner ändå av semesterlunket. Det händer inte lika mycket i övriga ”bloggvärlden” att gå igång på heller och det är inte lika mycket jobb med samarbeten. Just med samarbeten är det mycket självvalt, jag planerar med företag när jag ”checkar ut” för semester och under den tiden vill jag inte hålla på med utkast och produkter och mail fram och tillbaka. Då kör jag hellre mitt race innan semestern och får klart så mycket som möjligt och sen en paus för att köra på med nästa race efter sommaren. Dessutom tar ju många på företagen också semester under sommaren så det blir lugnare i inkorgen de här månaderna. På Instagram blir det stories varje dag men inlägg kommer mer sporadiskt utifrån när jag fått till bilder jag vill dela med mig av. Instagram är överlag mer avspänt för mig och mer ”in the moment” än bloggen.

Copyright 2019. All rights reserved.

Skulle jag kunna checka ut helt? Jag har funderat på det emellanåt men för mig är det inte aktuellt i dagsläget.

Jag tar mitt jobb på stort allvar och värnar om det jag byggt upp. Jag är tacksam för möjligheten jag har med mitt yrkesliv och tacksam för alla er som dagligen kommer hit och vill följa mig – det vill jag inte gå miste om för några dagars total avkoppling. Visst ser jag en charm i att som Hugo köra semesterlunk deluxe under sommaren men han har fullt upp med andra jobb också. Mitt jobb är blogg och Instagram och jag är tacksam i att det ger mig en vardag som bjuder på både roliga events, kvalitetstid med barnen och friheten att forma mina dagar. Med bloggen kan jag också styra så jag kan planera inlägg vilket jag försöker göra emellanåt just på semestern. Jag ser ingen skam i att förinställa inlägg som jag knåpat ihop så det blir en bra mix och sen gå offline några dagar. Ofta är det under de dagarna jag får lite extra inspiration och så kommer lite snabba inlägg också. Just att kunna tidsinställa inlägg är ett verktyg jag är glad i just för att det ger möjlighet till semester utan att behöva stänga ner. Däremot ser jag sommaruppdateringarna som mer kravlösa. Jag märker att det inte bara är jag som drabbas av idé och inspirationstorka under dessa månader utan att det går igen hos de flesta. Och jag tänker att det också speglar sig i er som läser, att ni också är lite mer manana manana på sommaren och inte lika ”kräsna” (i brist på bättre ord men ni vet, man vill hellre läsa en glossig tidning än en svår bok till exempel) om ni förstår vad jag menar? Jag känner också att jag själv går in mindre på andra bloggar och scrollar mindre på Instagram just under semestern. Det är fullt upp med att bada, äta, göra utflykter, läsa böcker i hängmattan, underhålla ungarna osv.

under den här tiden. Det är en andpaus i sig att låta livet pågå och inte ha samma krav på uppdatering. Den lilla tid det tar för mig att få ihop en OK uppdatering tycker jag är värd att lägga för att kunna slappna av ordentligt resten av dagen. För då vet jag med mig att mina kanaler flyter på samtidigt som jag checkar ut mentalt. Det bästa av två världar!

Copyright 2019. All rights reserved.

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00