ANNONS

Mina tankar kring ångesten över semesterkilon

/

Flera gånger under vår semester har jag hört andra beklaga sig. ”Jag måste minst ha gått upp xx kilo på denna semester”.

-Det känns som att den ångesten finns hos många just under semestern? Till dig, och till andra som känner denna ångest över semesterkilon vill jag bara säga en sak. Det är okej

Förra våren gick jag på ett 10 veckors långt kostschema. Idag ser jag tillbaka på den erfarenheten med nya ögon. Vad trist det var.

Jag missade så mycket. Jag missade att vara en del av en måltid, för det är så mycket mer än att bara äta sig mätt. Samtalen, och nu är inte min tanke att på något sätt romantisera alkohol men hur gott är det inte med ett bra vin till just mat? Hela min förra vår missade jag massor.

Bara ett av alla tillfällen vi hade en massa vänner hemma och jag bara åt tråkiga matlådor

Det har jag tagit med mig under vår semester i år. Att resa och uppleva nya platser är inte bara att se och göra för mig utan också att smaka.

Jag ville inte åka hem från Öland utan att fått smaka på kroppkakor. I Spanien ville jag ha tapas och generellt går jag igång på det lokala på platser dit vi åker.

Kroppkakorna på Öland

Copyright 2019. All rights reserved.

-Så låt dig inte missa livet,och dom stunderna du sen kommer att minnas i höst pga vad vågen står på

Vi i vårt gäng har också pratat mycket om att träna på semestern. Jag har stött på delade åsikter. Vissa känner att det är då finns massor av tid till att utveckla träningen medan andra känner att det inte finns tid. Jag tycker att tiden blir begränsad och jag vill inte sno tiden från familjen så löpning (precis som alla andra somrar) funkar bäst för just mig.

Det ger mig ett välbefinnande att få springa in i mig själv. Att ge mig själv en halvtimme, utan tankar på något annat än min andning.Du kanske kan utveckla nya intressen/rutiner under semestern som du tar med dig till din vardag i höst? Du kanske befinner dig på landet och kan testa att ge dig ut på en sväng redan imorgon?

Börja försiktigt och med många delmål. Springa en minut, springa i tre minuter, springa en kilometer, springa tre kilometer och kanske ha fem kilometer som mål? Så började jag och har nu löpning som min sommarträning. Det har tagit ett par år att faktiskt börja uppskatta löpning, men jag kan ge er mitt ord på att den är värd att investera i.

-Så istället för att låta din energi spillas till eventuell ångest över semesterkilon kan du skapa ett nytt intresse för vardagsmotion

Du har förmodligen ätit och druckit gott. Berikat din semester med meningsfulla samtal över middagar, fått dela mysiga glass och fikastunder med din familj. Fått både ätit godare och sovit mer. Och det är väl precis det man behöver på semestern? För att ladda om och ladda upp inför en höst full av arbete och vardag. Siffran på en våg definierar inte ditt välmående.

Fortsätt att ladda, fortsätt att ladda batterierna med att leva på din semester. Rutiner kring kost kan komma tillbaka sen.

-Tänk om. Det är tyngd utav lycka och livet som pågår här och nu♥️

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00