ANNONS
Integritet på Tailsweep

11 härliga parker för barnfamiljen

/

Vi har hunnit med en hel del temaparker under årets lopp med tjejerna. Jag tycker att det är minst lika roligt som barnen har tyckt! Här kommer mina tankar och upplevelser kring temaparker/platser att besöka med barn runt om i Norden (mest Sverige):

-Junibacken

Att få ta del av Astrid Lindgrens magiska värld är alltid mysigt. Ute på Djurgården har dom lyckats fint med att skapa en sagovärld-både för stora och små.

Innan jag fick mina egna barn åkte jag hit med mina småbröder. Minns ni hur stor Kattla var när vi var små?

Här finns teatrar, roliga lekplatser, sångstund, sagotåget och en underbar butik. Vi fastnar alltid i butiken och tittar på allt fint, och allt som barnen vill ha vill jag köpa?

Tänk på att det är ganska dyrt med parkering, och inträdet likaså. Så ha inte bråttom härifrån. Det finns mat och fika, men det är också dyrt!

Copyright 2018. All rights reserved.

Copyright 2018. All rights reserved.

-Mumindalen

Mumin blir jag också nostalgisk kring. Mumin är en av mina barndomsfavoriter. Lättaste vägen att ta sig till Mumindalen i Nådendal är att resa med tallink från Stockholm till Åbo. I Åbo kan man ta buss, taxi eller egen bil till Nådendal och Mumindalen.Här är det också teatrar, vart man än befinner sig.

Karaktärerna spelar teater hela tiden, och tipsar er om att hugga dagens program när ni kliver in i dalen för att inte missa något specifikt.

Överallt finns husen från sagorna, och vacker natur. Alla i parken talar både svenska och finska. Gott om mat & fikaställen och jag skulle säga att ett besök här passar barn i alla åldrar.

Copyright 2018. All rights reserved.

Copyright 2018. All rights reserved.

Copyright 2018. All rights reserved.

Copyright 2018. All rights reserved.

-Gröna Lund

Är du i Stockholm får du inte missa ett besök på Grönan! Vårt anrika, fina tivoli. Lättast kommer du till Djurgården med färja från Slussen eller Nybrokajen. Att parkera med bil på Djurgården är som sagt ganska dyrt.

På Gröna Lund finns det två delar, en för dom mindre besökarna och en för dom större. Våra favoritkaruseller är Nyckelpigan, Lustiga huset och Spöktåget. Och när vi är på Gröna Lund käkar jag alltid Langos?

Vi i kompisgänget håller på i detta nu att hitta ett datum där vi ska dra till Grönan utan kids innan sommarens slut. Vi tänkte köra fem kamp och åka karuseller. På stora scenen är det på somrarna alltid en massa konserter (se årets program HÄR). Så likaväl som Grönan är ett måste med kids är det en rolig vuxen-aktivitet =)

Copyright 2018. All rights reserved.

Copyright 2018. All rights reserved.

-Liseberg

Vi har på vintrarna tagit snabbtåget till Göteborg för att julmysa på Liseberg. Om jag skulle behöva välja mellan Grönan och Liseberg skulle jag säga att jag tycker Liseberg är bättre/roligare! Det kanske har med att göra att jag är från Stockholm och har varit mer på Grönan, jag vet inte.

Liseberg känns större och det finns roliga karuseller för både stora och små. Göteborg i sig är en mysig stad och vi kommer definitivt fortsätta att besöka Liseberg i framtiden

-Furuviksparken

I våras besökte vi Furuviksparken i Gävle för första gången. Egentligen ville vi dit för att vi visste att Benjamin Ingrosso spelade den kvällen (Mollys stora idol). Vi kollade inte alls in djuren utan hängde på tivolit. Vi bodde på ett mysigt hotell intill parken och fick en fin vistelse (mycket tack vare Benjamin Ingrossos spelning).

Jag vill inte stötta djur i bur och vill hellre uppleva teater, karuseller och karaktärer tillsammans med barnen. Det känns fel i mig att besöka djurparker samtidigt som vi senast i våras var på Kolmården för att vi älskar Bamses värld. Det är svårt, men vi gör vårt bästa för att förmedla djurens värde till tjejerna.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

-Kolmården

Vi älskar som sagt Bamses värld. Varje år byggs det ut med nya karuseller och vi har som tradition att fira första maj på Kolmården. Då spenderar vi den största tiden just i deras magiska temapark kring Bamse. Här finns farmors köttbullar och teatrar som går flera gånger om dagen.

Jag såg att Kolmården har renoverat sitt vildmarkshotell så det har jag noterat och satt på min mentala önskelista inför framtida äventyr.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

-Böda Sand

Är vår allra senaste upplevelse efter vår helg på Öland. Campingen vid Böda Sand som är något utöver det vanliga och den vackraste campingen jag har varit på.

En semester här med barn kan omöjligt bli tråkig. Är du på Öland får du helt enkelt inte missa ett besök till Bödas camping!

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

-Tom TitsExperimentmuseet i Södertälje. Svindyrt med inträde men värt varenda krona! Hit skulle jag åka med lite äldre barn som har utvecklat nyfikenhet och tålamod. Hit hade jag åkt, utan att ha bråttom hem. I varje vrå finns det spännande experiment att upptäcka. Vissa är svårare än andra.Det som är roligt med Tom Tits är att man får hjälpa till och samarbeta. Det var roligt att umgås tillsammans, och se den där glädjen i tjejernas ögon när vi lyckades med experiment. Ibland behöver man inte säga så mycket, utan mer upptäcka ihop för att komma varandra närmre♥️

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

-KneippbynMeckat för alla Pippi älskare finns på Gotland, i Kneippbyn. Här står det riktiga Villa Villekulla huset där alla Pippi filmer spelades in. En dag här präglas av fina teatrar, tivoli, hopp & lek, nypoppade popcorn, doft av sockervadd och äventyrsbad för alla badsugna.

Jag personligen älskar Gotland och önskar fler semestrar dit inför kommande sommarlov. Leonore som fortfarande är galen i Pippi hade uppskattat att få se det riktiga Pippi-huset.

-Astrid Lindgrens värld i Vimmerby

Jag hade tänkt denna lista som skriven utan rangordning. Jag hade inte tänkt att skriva ut någon favorit men insåg nu att Astrid Lindgrens värld i Vimmerby ändå är min personliga favorit.I våras överraskade vi tjejerna med en helg i Vimmerby. Vi bodde på en mysig gästgiveri och hade en oförglömlig dag i parken. Vi insåg att en dag var alldeles för lite för att hinna med allt, så nästa gång blir det två dagar.

Under vårt första besök blev det stort fokus på Pippis värld, Emil i Lönneberga, Lotta och Karlsson på taket. Vi hann knappt med Bröderna Lejonhjärta och Ronja Rövardotter.Den här temaparkens styrka var givetvis teatrarna och alla shower. Det fanns en sådan inlevelse och kärlek hos alla som spelade någon av Astrid Lindgrens karaktärer. Det bjöds också på mycket sång som gjorde både tjejerna och oss glada.

Utöver det var parken mysig. Flera matställen, fika, glass och bodar där man kunde shoppa loss.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

-Tomtens land i Rovanemi Vår resa till de finska Lappland pratar vi än idag om. I julas reste jag,barnen, min mamma och min bror till Rovanemi. Vi flög till Helsingfors, och bytte där flyg till Rovanemi. Vi bodde på hotell i centrum och hyrde bil för att kunna köra till tomtens land.

Här träffade vi tomten, åkte hund och rennspann, kikade in i tomtens verkstad, skrev önskelistor och frös ihjäl? Det var kallt, men mysigt. Fick tips om att det finns något liknande tomteland i Mora?

Copyright 2018. All rights reserved.

Copyright 2018. All rights reserved.

Copyright 2018. All rights reserved.

Kommande upplevelser:

I helgen åker vi till Skara och Skara Sommarland för att bada loss! Förutom teatrar så älskar vi att bada så jag ser fram emot helgen. Får återkomma med en recension kring Sommarlandet efter vår vistelse!Veckan efter åker vi på vår efterlängtade glamping i Blekinge (läs om vad glamping är HÄR). Jag har börjat googla lite på saker att upptäcka, se, göra och äta i Blekinge men blir jättetacksam för era tips. Vad får vi inte missa? =)

Saker jag skulle vilja uppleva i framtiden med familjen är Ishotellet i Jukkasjärvi, Piteå havsbad och tree hotel. Ni vet hotellet där man typ bor i träden!

Så, det var samling av det vi har hunnit med under dessa år. Jag hoppas att min lista kan komma till användning till dig och din familjs kommande äventyr♥️

Copyright 2019. All rights reserved.

0

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00