ANNONS

9 svalkande tips i sommarvärmen

/

My gosh vad varmt det är! Helgen har varit helt galen vädermässigt och jag älskar’t! Hur känner ni för temperaturen? Vet att det finns minst lika många som oss soldyrkare som hatar hettan men jag kan inte undgå att tänka ”kom ihåg det här i november nu!” och verkligen ta vara på solens värmande strålar. Men med det sagt ska man vara försiktig med sol och hetta! A och O är SPF – jag är himlarns ordningssam när det kommer till solskydd. Alla får radda upp sig för en ordentlig omgång smörj! Men bortsett från solskydd och luftiga kläder så finns det ju en del andra saker man kan göra för att hantera värmen – här är 9 tips att ta till när värmen känns jobbig.

Ta en siesta 
Det är inte för inte som det är standard söderut att man stänger ner allt för en siesta mitt på dagen. När det är som varmast gör du bäst i att dra dig undan från solen och värmen och vila eller snooza en stund.

Återfukta inifrån 
Drick, drick, drick och då menar jag inte shots! Under varma dagar är det superviktigt att tänka på att få i sig ordentligt med vätska. Tycker du det är svårt att få i dig mängder med vatten? Gör en stor karaff med smaksatt vatten och ha i kylen. Välj goda citrusfrukter som citron, lime och apelsin och häll på vatten som får stå sig länge. Eller kanske gurka och mynta? Lek med smaksättningarna! Ett dundertips är också att ha i frysta bär i vattnet – det blir både isbitar och supergott!

Häng vid vatten 


Acceptera att det inte blir så mycket annat gjort de heta dagarna och dra till närmsta vattenhål. Leta upp en skuggplats och spendera så mycket tid som möjligt i böljan den blå. Det finns ju inte så mycket saker som är mer sommar än en dag på stranden. Inte sant?


Copyright 2019. All rights reserved.

Fryst fruktglass 
Att ge ungarna glass dagarna i ända kan kännas lite sådär (även om man såklart ska njuta av glass på sommaren!) men något som är både gott, festligt och himla bra vätskemässigt är frysta fruktglassar! Titta till exempel på dom här fina från Linnéas Skafferi (min tidigare bloggkollega på LOPPI). Så enkelt och galet gott. Ska testa både melon och ananas till mina småttingar och mig själv.

Melonglass

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Blöta handdukar 
Om det är riktigt varmt har jag ett tips för er med små knoddar – blöta handdukar över huvudet/nacken! Ta en liten frottehandduk, häll på kallt vatten och vrid ut överflödet. Sen lägger du den över bebisens huvud (inte för ansiktet såklart utan som en peruk typ).

Is vid fläkten 
Ett riktigt husmorsknep jag hört talas om om du inte har en AC och inte tycker fläkten gör så mycket… sätt ett fat med isbitar precis framför fläkten! I samma takt som isen smälter kommer fläkten vifta runt kylan. Ska bli liiiite svalare så i alla fall!

Dra ner persiennerna 
Det här ser ju SÅ tråkigt ut att ha det mörkt och tråkigt hemma när solen skiner och det är vacker sommar ute men om du vill ha det lite svalare hemma på kvällen kan det vara bra att ha persiennerna eller gardinerna för fönstren så solen inte ligger på hela dagen. Förhoppningsvis är ni inte hemma i mörkret så mycket under dagen ändå!

Ät kallt 
När det är som varmast lockar inte varm mat mig så mycket. Då tar jag hellre en sallad, smoothies eller en god smoothiebowl. Låt luncherna bestå av av svalkande mat (oh yes, fil/mjölk och flingor räknas som kall mat – winwin för sommarlovsmamman!). Kaffet kan med fördel drickas kallt med is och mjölk för en mumsig islatte. Och även om jag tipsar om fruktglass ovanför så ja, det är HELT okej om barnen äter glass som lunch i den värsta värmen. Härlig gräddglass innehåller ju mjölk och det är bra för växande kroppar ?

Copyright 2019. All rights reserved.

Kyl ner lakan 
Pinas du av värme när du ska sova? Då kan du ta örngott och påslakan (för täcket har vi ju knölat undan för flera nätter sen!) och lägga i en plastpåse som du sen lägger in i frysen eller kylen några timmar innan sängdags. Aaaah kommer vara som en sval dröm att glida ner där sen!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00