ANNONS
Integritet på Tailsweep

Intensivt styrkepass för överkroppen

/

Det här styrkekomplexet kommer att ge dina skuldror en ordentlig omgång, det kan jag lova! Generellt sätt tycker jag att överkroppen är svårare att träna än underkroppen. Nertill har vi större muskelgrupper och när jag får mjölksyra i t.ex. benen kan mitt pannben få mig att fortsätta.

Får jag däremot syra i axlarna, då är det game over!

Såhär såg gårdagens styrkefest ut:

-6 st stångrodd (med brett grepp)

-6 st Clean and jerk med kettlebells (frivändning och stöt)

-10 st exentriska armhävningar (denna övning knep första plats bland mina värsta ”hatövningar”)

Vi körde detta fem gånger var. Vi körde två och två. Medan kompisen körde vilade jag, och vise versa.

Såhär ser övningarna ut:

Stående rodd:

Håll ett brett grepp om stången och dra den upp mot naveln. Tänk att det är skuldrorna som ska göra jobbet i rodden

Copyright 2019. All rights reserved.

Clean and Jerk med kettlebells:

I en Clean (frivändning) placerar på kettlebell (eller stång) vid låren och med hjälp av höften ”juckar” du upp vikten till axlarna

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

I en jerk (stöt) tar du kraft och lyfter vikten ovanför huvudet. Benen ska vara stilla. Kraften kommer ifrån bål, skuldror och latsen

Copyright 2019. All rights reserved.

Exentriska armhävningar: Räkna högt eller i huvudet till sex. Det ska ta sex sekunder för dig att från armhävnings position komma ner och nudda golvet. Du kan givetvis skala ned denna övning och köra exentriska ned, och sedan gå upp på knä. Eller köra exentriska hela vägen på knä.

Copyright 2019. All rights reserved.

När jag kör armhävningar tänker jag på mina skuldror och att det är lats och rygg som ska göra det tyngsta jobbet. Sedan spänner jag på hela kroppen. Tår, lår, rumpa, mage, rygg, skuldror och så lite armar och axlar som möjligt

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

DÖD!

Copyright 2019. All rights reserved.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00