ANNONS

8 saker som är bra med att bli äldre

/

I fredags fyllde jag år och jag säger bara HURRA för att bli äldre! Är ni såna som får åldersnoja eller trivs ni i att bli äldre? Jag känner ingen stress över att bli äldre utan trivs tvärtom för det – varför?

– Jag bli klokare! Även om jag inte känner av det från dag till dag så vet jag att jag blir lite visare för varje år. Tänker tillbaka till när jag var tonåring och trodde jag visste allt ??? vilket för mig vidare till nästa punkt…

– Jag blir mer ödmjuk. Nuförtiden vet jag att jag inte vet allt och att jag inte alltid har rätt. För mig är det något som kommer mer för var år, en ödmjukhet inför livet.

– Barnen blir äldre. Ibland kan det vara ångest deluxe att barnen blir äldre men sen tänker jag på allt vi har framför oss i upplevelser tillsammans. Jag är hoppfull inför tanken på att jag och flickorna kommer ha samma typ av relation som jag och min mamma idag. Mina bästisar jag får följa i livet! Håller tummarna för att det går i uppfyllelse!

– Jag har ett inre lugn. Jag vet inte om det är sen jag blev mamma eller om det är åldern i sig men den där inre klådan som fanns i tonåren och in i vuxenlivet har stillats. Nu värdesätter jag en lugn kväll emellanåt eller att få vakna till för mig själv innan familjen gör mig sällskap. Jag har inget emot att skrota runt och känner inte att det är tråkigt att ha lite tråkigt.

– Jag är säkrare i mig själv. Jag vet vem jag är, vad som är viktigt för mig och vad jag vill. Visst vill jag fortfarande att folk ska tycka om mig (det vill väl alla?) men jag är inte brydd i vetskapen om att en hel del helt enkelt inte gör det.

Och det är helt okej det med. Jag skäms inte för mig eller för mina tidigare komplex utan är nöjd i att vara Paula – med alla mina fel och brister.

– Jag har råd. När man är ung finns det miljoners saker man vill göra som inte går för ekonomin helt enkelt inte finns det. I början av familjelivet gick alla pengar till just det. Nu har vi kommit till en nivå både i ålder och i yrkeslivet som gör att vi har råd till upplevelser på ett helt annat sätt. Så värt! Ser också fram emot att kunna unna barna en shoppingtur eller middag ute när de är utflugna ur hemmet men fortfarande har en skral kassa – då kanske de vill komma på besök oftare! ?

– Jag väljer bekvämt. Jag har gett vika för Birkenstocks och mina fötter är så glada! Mina sköna klackar är mina enda klackar. Känns ett plagg obekvämt är det inte längre ett plagg för mig oavsett hur snyggt det är. Livet är för kort för att inte ha komfort!

– Sist men inte minst så är det så enkelt att tiden går och det finns inte så mycket att göra åt det. Alternativet till att bli äldre är inte att stå stilla i ålder utan att inte få bli äldre – tänk vad tråkigt DET hade vart! Livet är så himla vackert att leva och jag är glad för alla dagar jag får! Jag är tacksam över varje dag jag får vakna i vetskapen om att jag har ännu en dag med min familj, att jag är frisk och att dom som står mig nära är friska och mår bra. Tack livet för dagarna som går!

Copyright 2019. All rights reserved.

Har ni fler punkter att fylla på med? 

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00