ANNONS

6 Skillnader att resa med större barn vs mindre

/

Varje sommar blir jag lika förundrad över skillnaderna. Sovtortyren är borta för länge sen, och vi är faktiskt på semester. Alltså semester på riktigt! Allt känns så himla enkelt just nu när våra tjejer är sex och snart fyra år gamla

-Bästa vänner

Den största skillnaden detta år är att Molly och Leonore är bästa vänner. Idag leker dom (och bråkar) som bästisar. Jag är uppvuxen utan jämngamla syskon och fick aldrig uppleva det Molly och Leonore har.

Deras relation är otroligt stark och dom har så mycket glädje till varandra. Och just att dom leker mer självständigt med varandra gör att våra dagar blir lättare

Copyright 2019. All rights reserved.

-HarmoniI och att att barnen blivit mer självständiga ger det oss mer harmoni. Vi som föräldrar kan njuta mer, och jag och Hugo hinner faktiskt se varandra. Tidigare somrar gick våra semesterdagar ut på att byta blöja, värma välling, sitta i skuggan, söva i vagn osv. Givetvis är det jobb kvar men nu hinner vi också ligga bredvid varandra i solstolar och pussas. Jag upplever det som att vi i vår lilla familj får mer kvalitativ tid tillsammans nu. Förut levde på mutan av glass för att kunna njuta och sitta still i 10 minuter ?

Copyright 2019. All rights reserved.

-Inte lika rutin styrda

Här i huset bor en liten kotte. Hon sover på sina speciella tider och det slog mig att även den tiden är förbi för oss. Det är himla härligt att kunna styra våra dagar efter dagsformen och viljor istället. Förra sommaren var barnen inte riktigt där, då frågade vi inte ”vad vill ni göra idag” men idag kan vi det.

-Mindre packning

Oh det här är skönt. Vi behöver inte packa med oss hela livet för att resa. Nappar, vagn, termos med varmt vatten och pulver klarar vi oss utan. Det räcker med leksaker, solkräm, vatten och badkläder nu.

-Läsning

Läsningen blir faktiskt av! Det är perfekt att lyssna på podd vid poolen medan tjejerna leker. Win, win. Underhållning för alla

-Lugnet före stormen

I morse vaknade jag vid klockan 08. Då sov fortfarande alla andra. Ju senare tjejerna lägger sig, desto senare vaknar dom. Det här året är första året som jag börjat vakna tidigare än barnen, och faktiskt kan få en lugn stund för mig själv innan dagen börjar.

Den stunden på morgonen är guld, jag njuter av att få dricka några koppar kaffe innan resten av gänget vaknar!

Vilka skillnader tycker du blir märkbara i takt med att barnen blir äldre?

Copyright 2019. All rights reserved.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00