ANNONS
Integritet på Tailsweep

11 tecken på att du är en sommarlovsmamma

/

Det är underbart att få ordentligt med tid att rå om kottarna under sommarlovet, men saker och ting blir på sitt egna vis långt ifrån vardagen resten av året. Här är 11 tecken på att du är en sommarlovsmamma!

– Hårknut är standardfrisyr 
Du hade någon tanke om att du skulle ha tid att göra dom där fina ”enkla sommarfrisyrerna” du läste om men än så länge har du haft en bulle på huvudet sen förskoleavslutningen. Lite lagom rufsig och sådär sträv från pool- och havsbad!

Copyright 2019. All rights reserved.

– Du har sänkt garden för måltider…
Frukost, lunch och middag + mellanmål varje dag? No thank you! På sommarlovet är det undantagstillstånd som råder och frukost 2 gånger om dagen är helt okej. Tack å lov för fil och flingor och variationen i mackor!

– … och fika
Bulle, kaka, glass – på sommarlovet blir det något gott nästan varje dag. Resten av året är det lördagsgodis, fredagssnacks och något litet extra ibland. På sommarlovet är det där lilla extra hela tiden ?

Copyright 2019. All rights reserved.

– Du är badvakt 
Det är nästan så du kan se det som ett karriärsbyte, oavsett vad du gör i ”vanliga livet” så blir sommaren en enda lång period av att sitta och övervaka barn som badar tills läpparna blir blåa. På stranden, vid poolen, på bryggan. Ingen sommar utan bad – även om vädret inte håller med!

– Du är alltiallo 
Kock, chaufför, lekledare, reseledare, teaterapa, väskbärare, papperskorg, städare, domare, kojbyggare, sjörövarkapten… en mammas uppgifter på sommarlovet tar aldrig slut!

– Klockan är avstängd 
Och familjen går på mañana mañana-tid. Det vill säga somna när man somnar och vakna när man vaknar, dagen får rätta sig efter när alla vaknat till liv helt enkelt och en morgon kan lätt spenderas i sängen/soffan framför en mysig film.

Copyright 2019. All rights reserved.

– Du hade stora tankar om alla böcker du skulle läsa… 
…men du är fortfarande på kapitel 2 i den där första. Alltid är det något som kommer emellan eller någon som ropar ”maaaaammaaaaaaaa”! Tur att sommarlovet är långt…

– Du chockas över priserna 


Varje utflykt innebär en kostnad och det är helt okej.

Men ibland häpnar du över inträdespriser som kostar mer än nya vinterkläder till ungarna eller fika på plats som kostar som en halv veckohandling. En utflykt om dagen blir en rejäl peng. Vi kör på medtagen fika framöver va???

-Tvättberget har blivit magiskt 
För inte är det väl möjligt att er lilla familj producerar SÅ mycket tvätt? Handdukar i massor, solkrämskladdiga t-shirts och nedgeggade byxor… jaja det är tur att inte tvättmaskinen tagit semester!

– Du längtar till skolstarten… 
Det händer både en och två gånger att du ryter ifrån om att kasta sand, dela med sig av fikat, sluta retas eller att ni inte kommer fram fortare för att det tjatas. Dina små är älskade men redan i början av juli kastar du en tacksamhetens tanke till pedagogerna och ser fram emot slutet på augusti när rutinerna är back on track

– …men du värdesätter nuet! 
Trots att du blir tokig på ungarna så känner du dig glad och tacksam över att få ha dom nära och dom mysiga stunderna ni får till blir som smultron på strån. Minnena för livet! Även om du får ta några djupa andetag under dagen så kommer du på dig själv med ett leende på läpparna för de enklaste sakerna, som att barnen pysslar med något i soffan eller en kvällsfika på altanen. Livet är nu!

Copyright 2019. All rights reserved.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00