ANNONS

Hur lågt kan man sjunka?

/

Jag är inte först på bollen men jag HÄPNAR helt seriöst över hur folk beter sig på nätet. Ni har väl inte missat att en vuxen man (med många följare) kränkt Ida Wargs son Elvis genom att göra sig lustig över sonens utseende och skriva något om att det är fint att man inte tar bort barn med downs syndrom? Han zoomade in på sonens ansikte och gjorde flera storys om det. Jag tänker bara VAD är det här för galen människa? Vem gör ”content” av att skämta om barn på så osmakligt sätt? Finns ingenting kul i det…

Copyright 2019. All rights reserved.

Några invänder att det är Ida/folk som reagerar som har en ful syn på funktionsvariationer och jag känner bara

SUCK när jag ser det. Det råder liksom inget tvivel om att mannen som la upp bilden på sonen gjorde det för att vara lustig på något sjukt sätt. Hans inlägg menade på att det gjorde honom glad att barnet med en variation inte aborterades. Barnet har ingen variation så med sitt inlägg menar han ju att normen är abort och att det inte direkt är en positiv sak att ha Downs syndrom.

Att försöka få det till att alla vi som tycker han är osmaklig är de som har en negativ människosyn tycker jag är så barnsligt och fegt. Stå för att du tycker att du är rolig när du driver med ett oskyldigt barn istället! Självklart är det inget fult eller fel eller konstigt med funktionsvariationer för er som vill läsa in det – alla är vi lika värda fast vi är olika ❤️

Vissa tycker man får skylla sig själv om folk kommenterar på det sättet om ens barn när man har med dem i sociala medier men jag tycker inte det är okej resonemang. Det är som att tycka att kvinnor får skylla sig själva som blir våldtagna när de går ensamma hem, att killen som blev nerslagen och rånad inte borde ha en dyr klocka eller att man inte borde köpa ett hus/en bil/ vad som helst om man inte vill ha inbrott. Det handlar om att människor som gör taskiga grejer helt enkelt är taskiga och de kommer fortsätta vara det oavsett vilka åtgärder du tar för att skydda dig. Sen så ligger sjävklart ett ansvar hos oss föräldrar att skydda våra barn från vad de möts av. Jag har valt att moderera mitt kommentarsfält endast av den anledningen. Det är inte mycket jag ”censurerar” (även om vissa vill få det till det

?

) men kommentarer som anmärker på mina barn och deras utseenden hamnar i papperskorgen. Tack och hej! Att läsare anmärker på mig, på Hugo, på hur vi ser ut eller vad vi gör kan jag ta men jag tolererar inte fula kommentarer om mina barn. Det är gränsen jag dragit. Och att inte dela med mig sådant som känns privat för barnen, deras djupare tankar och rädslor. Sådant håller vi borta härifrån. Roliga kommentarer och ytligheter ser jag som okej – men med det sagt är inte det ”det rätta” utan hur vi valt att göra.

Copyright 2019. All rights reserved.

Nej jag känner mig helt trött på det här beteendet och undrar hur människan egentligen mår. Att göra sig lustig genom elakheter på andras bekostnad är sällan kul – att göra det på små barns bekostnad är aldrig kul.

Copyright 2018. All rights reserved.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00