ANNONS

Våra tankar kring jul

/

Jag vet att vi bara är vid midsommar, men vi har redan börjat prata om julen här hemma? Förra året firade vi jul i Vietnam, det var mysigt men något jag aldrig mer vill göra igen

-På julen vill jag vara omringad av våra stora familjer också

-Jag älskar allt med julen

-Tycker den traditionella julen är mysigast

-Jag är en sucker för julbord

Jag saknade julgranen, Kalle kl 15, julbordet, familjen, tomten, glöggen och julklappspelet. Vi fick aldrig riktigt någon julkänsla på julafton i Vietnam. Det var som dom andra dagarna. ”Vi badar och solar”.

En bild från stranden på julafton

Copyright 2018. All rights reserved.

Så vi kommer att fira jul hemma i Sverige i år, men vi skulle ändå vilja komma runt jobbet med att fira just jul. Mycket kvalitativ tid försvinner i att förbereda och fixa. På jul vill jag inte vara värdinna, då vill jag vara Paula som firar jul med sin familj.

-Så vi tänker att vi struntar i julbord hemma, och går ut och äter den tillsammans med familjerna!

Visst finns det restauranger som serverar julbord på självaste julafton?

Då tänkte vi att vi ersätter julbordet hemma med en buffé av goda desserter. Och då måste man lägga ned kärlek i den, färdigköpta pepparkakor kommer inte att vara godkänt?

Efter julafton är jag redo för en vinterresa. Nyårsafton spelar inte alls lika stor roll som julen. Det nya för i år är att vi kommer att ha en skolplikt att förhålla oss till men vi har faktiskt börjat kika på resmål och biljetter på juldagen.

Just nu är vi överens om att vi inte vill åka till Asien igen på ett tag. Andra sidan lockar mer. Vi har tittat på Västindien och hittade en topp tre lista över öarna där:

1.Dominikanska Republiken

2.Aruba

3.Barbados

Både Dominikanska och Aruba lockar både mig och Hugo och får oss att sväva iväg i drömmar.

Men vad tror ni om vårt upplägg för julen? Hur firar ni? Och någon som har varit i Västindien? Är det stor eller ingen skillnad på öarna?

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00