ANNONS

4 skäl till att våga ha det tråkigt under ledigheten

/

För ett tag sedan skrev jag en lista på tips över aktiviteter man kan göra tillsammans med barnen under ledigheten. Avslutade min lista med ”våga ha det tråkigt” (läs mitt tidigare inlägg HÄR).

Läste en intervju i det senaste numret utav MAMA om just tristess där samtalscoachen Åsa Nyvall tipsar om hur man kan hjälpa barnen och även sig själv att bara vara:

-Tristess är bra

Det är viktigt att individer har stunder utav tristess. Det är nyttigt och utvecklande för fantasin. Tankarna börjar snurra kring vad man kan göra istället, och det är indirekt en övning på att ta sig framåt i livet. Så våga låt barnens egna fantasi få utrymme!

Copyright 2018. All rights reserved.

-Hur ger man utrymme för tristess?

Hur gör man då om man faktiskt vill vara en del av att skapa mer utrymme över barnens egna fantasi? Minska på antalet aktiviteter! Både under ledigheten men också i vardagen. Se till att ni också har fria dagar där ni inte har några tider att passa.

Copyright 2019. All rights reserved.

-Våga ha tråkigt du också

Allt som våra barn behöver, behöver vi också. Kom in i semester mode och skapa en stressfri tillvaro för dig också. Jag som har hatat att kratta under hela mitt liv har insett att det är faktiskt rätt så harmoniskt att sätta på en bra podd och kratta. Hjärnan får en mental break, du kanske också kan komma på något otippat att ägna dig åt för att unna dig själv att ha lite tråkigt?

-Det är okej att ”bara vara”

Det som jag tycker är viktigast kring utmaningen att ha det tråkigt, både för barnen och får oss är för att jag vill minimera stressen. Det finns en anledning till att vi idag har ett stort hälsoproblem med att folk går in i väggen. Vi är högpresterande och tar på oss allt för mycket ansvar. Även vi lever i en stressig vardag, en vardag våra två döttrar är en del av. Kan jag för allas skull få bort stressen från vår finaste tid, som sommarlediga tillsammans blir jag glad och lycklig.

Vi behöver inte stimulansen från paddor, vi behöver inte ha aktivitet varje dag. Vi behöver varandra för att vara lyckliga, och jag vill gärna vara med och bidra till att dom i sin tur utvecklar en upptäckarlust i en stressfri miljö!

Copyright 2019. All rights reserved.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00