ANNONS

Jag ångrade mig

/

I vintras bestämde jag mig för att testa. Efter flera års minikomplex för mina kråkor runt ögonen kändes det som att mina känslor var befogade. Jag ansåg att jag påverkades så mycket av mitt komplex att jag var villig att förändra mitt egna utseende.

Jag har alltid haft skrattrynkor, så länge jag kan minnas. Fick dom redan som tonåring. Alltid tyckt att dom har varit charmiga, och har känt ”det syns att jag skrattar mycket” vilket i och för sig är härligt. I och med min hälsoresa där jag gick ner i vikt efter graviditeterna upplevde jag det som att mina skrattrynkor förstärktes. Jag som jobbar med att varje dag ta bilder struntade i att lägga upp fina bilder för att jag själv tyckte att jag såg rynkig ut.

-Jag, enbart jag målade upp demoner i mitt egna huvud.

Så strax innan min resa till Costa Rica bestämde jag mig för att testa botox. Jag tog en kur med nervgift runt ögonen, och det är något jag ångrar än idag.

Först blev jag glad, rynkorna försvann! Efter en vecka vart jag ledsen, för hela mitt sätt att uttrycka mig på försvann också. Först en vecka efter, insåg jag hur mycket jag talar med mina ögon. När jag ler, ler jag med hela ansiktet. Och min förmåga att uttrycka mig försvann i takt med att nervgiftet satte sig.

Det vart inte bättre, det vart sämre. Jag mådde sämre över mitt utseende än innan och jag insåg att mina skrattrynkor gör att jag är jag. Att jag tycker om mig själv mer, med värdsliga skavanker än utan. Under min resa till Costa Rica bar jag solglasögon för att dölja mitt nya, uttryckslösa jag. Jag satt och försökte rynka ihop huden igen runt ögonen, och läste på mer om när botox försvinner.

Botox:

”Effekten kommer inom några dagar och sitter i 3-6 månader för behandling av rynkor, spänningshuvudvärk och tandgnissling.”

Det har blivit mycket bättre, och jag har fått ta lärdom av ett misstag (i mitt fall). Jag är inte alls dömande till personer som använder sig av botox. Vill man korrigera så bör man göra det av rätt anledningar. Att man har tänkt igenom det ordentligt och gör det för sin egen skull. Personligen så är botox ingenting jag vill göra igen. Jag saknar mina skrattrynkor och tycker att jag får ett charmigare utseende med mina skavanker än utan. Men smaken är som baken, men lova mig att tänka till ordentligt innan du bestämmer dig för att korrigera något med dig själv. Okej?

Här kommer ett gäng bilder från Costa Rica. Ser ni hur konstgjort mitt leende ser ut?

Copyright 2019. All rights reserved.

Jag mådde så dåligt över att inte kunna le ordentligt

Copyright 2019. All rights reserved.

Det vart som att blicken/ögonen vart drogade

Copyright 2019. All rights reserved.

Därför bar jag solglasögon- något jag typ aldrig gör

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

Igen- den där drogade blicken

Copyright 2019. All rights reserved.

Copyright 2019. All rights reserved.

//Jag är tacksam för att det har blivit bättre och att jag fick ta lärdom

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00