ANNONS

Utanför min comfort zone med Fundler

/

I annonssamarbete med Fundler

På många sätt är vi lika jag och Hugo men på en punkt skiljer vi oss enormt – han är en risktagare och jag är en trygghetsjunkie. Hugo är den som vågar kasta sig ut med risk för att det är stup utan stopp han hoppar från. Jag vill kika över kanten och se till att jag ser marken och har en plan för hur jag ska ta mig ner säkert. Jag vill helt enkelt känna mig säker på att allt löser sig. I slutet på året tog jag ett stort beslut som var SÅ utanför min comfort zone. Efter lång tids tänkande gjorde jag slag i saken och blev min egen. Sen jag startade bloggen har jag legat på ett nätverk (först Hugos som sen blev uppköpt) och haft kontrakt som både gett mig enormt mycket men också begränsat mig. Jag har vetat vart jag står men jag har inte kunnat ta ut svängarna helt. Säkert och bra men inte längre något för mig. I stunden jag sa upp mig var det skönt för att sen bli läskigt, så himla läskigt. Hjälp, ska jag klara det här själv? För första gången stod jag inte kvar på avsatsen Hugo hoppat från utan tog några snabba kliv och hopppade efter. Läskigt som tusan men vilken befrielse när jag sen kunde breda ut vingarna och flyga!

© Mirja Andersson

Något många, och jag med, tycker är svårt är hur man ska investera sina pengar. Alla vet att man inte ska stoppa dom i madrassen utan göra något smart så att dom växer. Kanske är du en av dom som oroar dig för att fel investering gör att dina hårt intjänade pengar bara ska försvinna? Så slutar det med att du bara har pengarna på ett vanligt konto utan ränta eller så ber du banken om hjälp och får höga avgifter som äter upp investeringarna? Då har jag ett tips till dig som vill våga dit ut från comfort zone utan att det blir allt för läskigt: Fundler!Fundler är en perfekt lösning för oss som VILL våga kasta oss ut men ändå snegla lite över kanten när det kommer till att investera smart och veta att det ändå är tryggt där nere. HÄR,HÄR och HÄR har jag skrivit om Fundler tidigare. Du väljer om du vill spara månadsvis eller föra över klumpsummor då och då. Du får också svara på frågor innan du sätter igång så att du får rätt risknivå utifrån din ekonomiska situation, när du behöver pengarna och vad du själv har för inställning till risk. Det som kan kännas ovant med att investera i fonder istället för att ha pengar på bankkontot är att investeringarna går upp och ner då fonderna påverkas av hur det ser ut i världen. Nu när det varit utspel från Trump i USA har det påverkat börsen och det har synts på mitt sparande där avkastningen gått ner ett tag (men fortfarande ligger på plus från vad jag satt in!). Det man med säkerhet kan veta är att pengarna som ligger på bankkontot aldrig kommer växa överhuvudtaget men att fonder över tid alltid har ökat i värde (även om det svänger på vägen!).

Jag som tidigare inte brytt mig om börsen kan tycka att det är kul att kunna dra kopplingar och ha ett öga på appen. Det är även tryggt att veta att pengarna förvaras på SEB och omfattas av Svenska Riksgäldens Insättningsgaranti. HÄR kan du ladda ner appen – funkar både för iOS och Android. Jag har ett sparande igång till flickorna där jag spar 500 kronor i månaden som dras automatiskt.

Hur ser det ut just idag? Vi kikar!Fundler

Just nu ligger det på 344 kr plus från start. Lite tråkigt känns det att det var uppe i mycket mer för inte så länge sen men eftersom marknaden svänger gör siffrorna det också. Det är bara att bita ihop och tänka långsiktigt. Jag känner mig trygg i att det kommer gå uppåt ännu mer med tiden. Något mer jag gillar med Fundler är att det då och då poppar upp meddelanden från dom med statusar på läget just nu, om det genomförs några ändringar eller bara om det är läge att investera lite extra. Och att man kan ställa frågor och ha en dialog om man vill. Man kan skriva till dom direkt i appens chattfunktion och kan till och med bli uppringd av finansiella rådgivare om man vill det. Det tycker jag känns tryggt och bra, någon att hålla i handen!

Fundler

Vill du investera dina pengar men har lite svårt att komma igång? Då tycker jag du ska satsa på Fundler som sköter allt automatiskt och ta det där klivet över kanten – man måste våga för att vinna!

Klicka HÄR för att ladda ner Fundler!

Riskinformation: Historisk utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Hos Fundler investeras dina pengar i fonder som är utvalda med omsorg för att du ska få så hög avkastning som möjligt utan att ta onödiga risker. Om investeringen sker i värdepapper som handlas i annan valuta än svenska kronor tillkommer en valutarisk.

0

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00