ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lek med barnens första mobiltelefon- utformad som en smartklocka

/

I annonssamarbete med XPLORA

Under påsken så har vi lekt mycket utomhus och tjejerna har haft på sig sina mobilklockor från XPLORA- XPLORA 3S

Jag skriver lekt för det är just det vi har gjort. Vi har lekt kurragömma men istället för att leta så ringde ringde dom till varandras mobilklockor. Det tyckte dom var roligt!

I dagsläget är mina barn alldeles för små för att hantera en riktig mobiltelefon. Jag vill inte att dom ska ha fri tillgång till internet och sociala medier. Dock så finns redan nu ett behov av kommunikation och då ser jag denna smarta mobilklocka som en trygg introduktion. Till det som komma skall!

Med XPLORAS smarta klocka kan vi:

-Vi som föräldrar kan lägga in ett vanligt sim-kort som gör att vi och barnet kan ringa till varandra (man måste i klockan lägga till telefonnummer så vem som helst kan inte ringa till sitt barn bara dom tillagda)

-Det positiva är att barn lär sig fort och första dagarna fick jag 10 samtal och meddelanden från tjejerna

-I klockan finns en gps vilket känns som en enorm trygghet.

-XPLORAS mobilklocka riktar sig mot barn i åldrar 6-11 år.

Här är jag!

Jag som själv arbetar med internet och sociala medier strävar hela tiden till att minska min egna användning. Ibland söker jag aktivt efter inspiration men det händer att jag fastnar och bara skrollar.

Här hemma har vi valt att inte låta iPads ligga framme, utan vi som familj bestämmer när det är okej till skärmtid.

Hade paddorna fått ligga framme är jag rädd för att våra döttrar hade valt dom framför leken. Så redan nu gör vi aktiva val för att även där kunna kontrollera skärmtid, men också begränsa åtkomsten. Jag känner mig inte alls bekväm i det fria som t.ex. youtube kan ge vår sex, och tre åring.

Just nu pågår det en kampanj  där du får hela 400 kr i rabatt vid ett köp. Klicka HÄRför att läsa mer om den pågående kampanjen! Klockan kommer med ett förinstallerat sim-kort från XPLORA-mobile och det är vi föräldrar som lägger till telefonnummer via appen. Det känns tryggt att det är vi som kontrollerar det så att inte vem som helst kan ringa, utan endast tillagda!

Mobilklockans ordinarie pris är 1795 men det tillkommer en kostnad för abonnemanget. Skulle du önska att klämma och känna på XPLORAS klockor så finns dom bland annat hos Elgiganten.

Ser fram emot fler sommarkvällar med bus i trädgården

Jag skulle också vilja passa på att nämna  podcasten ”Life with kids”. Dom är också ambassadörer för just XPLORA och podden är helt fantastisk! Den handlar om föräldraskapet där relevanta ämnen tas upp. Deras egna tankar kontra en experts som reder ut frågetecknen.

Podden finns att lyssna på där poddar finns, den får ni helt enkelt inte missa!

Molly fuskade och ringde pappa Hugo. ”Har du sett Leonore?”

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00