ANNONS

Nu tar jag nya tag tillsammans med Fundler

/

I annonssamarbete med Fundler

Förra året hade jag ett samarbete med Fundler och startade ett sparande hos dem i syfte att ha ett eget sparande till flickorna. Jag har aldrig varit speciellt intresserad eller insatt i olika former av sparanden mer än att jag vet att man ska spara. Helst på något sätt som gör att det kan växa med tiden också. Så jag startade ett fondspar via appen för ganska precis ett år sen och ställde in det på 500 kr i månaden. Lite mindre än halva barnbidraget som får gå direkt till deras framtid. Först gick det toppenbra och efter 6 månader hade sparandet ökat med 200 kronor.Men vad hände sen då?

Jag ska vara brutalt ärlig med er, jag fegade ur och gjorde exakt det man inte ska göra. Jag såg hur dom där 200 kronorna försvann och sen sjönk summan till under det jag hade satt in och jag blev skraj och pausade mitt månadsspar. Som ni säkert hört eller märkt så gick börsen ned en del för inte så länge sen och det syntes på mitt konto också. Jag ville inte avsluta mitt konto men jag kände att det tog emot att det skulle dras pengar som sen bara minskade. Så klantigt av mig såhär i efterhand. Hugo bara skrattade åt mig och över att jag får panik så snabbt. ”Det är när det går ner du ska köpa mer Paula”. Jag borde låtit min månadsöverföring stå kvar och sköta sig själv och inte tänka så mycket på det. När man sparar på lång sikt och därmed har högre risknivå ska man vara beredd på att det kan svänga en del, så när det går ner så man ska ha is i magen!

Fundler Paula

Här ser ni dippen som gav mig panne ? Som ni ser har kurvan hämtat sig och är uppe igen så nu känns allt mycket bättre.

Nu är vi tillbaka på 222 kr förhoppningsvis växer det ännu mer inom kort. Jag har satt mig i mentaliteten att sitta stilla i båten och låta proffsen sköta det här även om det kan se läskigt ut ibland. Dom där 500 kronorna i månaden ska jag bara tänka bort så länge. Pengarna ska ju ligga där i många år framöver och växa till sig. Det som är så skönt med Fundler är att dom sköter investeringarna åt mig och ser till att jag får bästa möjliga av pengen jag sätter in utefter vilken risknivå jag vill ligga på. När jag startade mitt sparande fick jag svara på frågor om min ekonomi och hur jag tänkte kring sparandet. Genom det fick jag en rekommendation via appen vad jag borde välja för nivå och då signerade jag med Mobilt BankID och valde att ha en månadsöverföring på 500 kr. Efter det sköter appen sig själv och varje månad dras det pengar från mitt konto som investeras i olika fonder (som jag kan gå in och kika på om jag vill).

Något som känns viktigt när det rör sig om en app är att pengarna inte ligger på något konstigt ställe utan de förvaras hos SEB och omfattas av Svenska Riksgäldens Insättningsgaranti – det tycker jag känns tryggt!

Det jag gillar med Fundler är att dom gör det tillgängligt och lätt för alla oss som inte är superintresserade av aktie- eller fondhandel att ändå få till ett vettigt sparande som inte äts upp av massa dyra avgifter. Fundlers rådgivning är gratis och avgiften bland den lägsta på marknaden och du kan läsa mer om Fundler här. Här kan du ladda ner appen från AppStore eller Google Play.

Nu funderar jag på om jag ska starta ett till sparande via Fundler… Man kan nämligen starta upp flera olika med olika sparmål och risknivå och ha dem smidigt i appen. Jag har fått lite blodad tand av min träningsresa till Costa Rica och vill unna mig såna fler gånger i framtiden. Kanske ska jag starta ett sparande för träningsresor? Eller ska jag hellre tänka lite långsiktigt och köra på ett pensionsspar? Har känt mig alldeles för ung för att börja pensionsspara än så länge ? Vad skulle ni börja med om ni var jag? Vad sparar ni till i dagsläget?

Copyright 2019. All rights reserved.

Riskinformation: Historisk utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Hos Fundler investeras dina pengar i fonder som är utvalda med omsorg för att du ska få så hög avkastning som möjligt utan att ta onödiga risker. Om investeringen sker i värdepapper som handlas i annan valuta än svenska kronor tillkommer en valutarisk.

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00